Menu Zavřít

Smart jde do boje

26. 3. 2002
Autor: Euro.cz

Koncern začíná do Česka dovážet městské vozidlo

PRAHA (han) - Ke značkám Mercedes-Benz a Chrysler/Jeep koncernu DaimlerChrysler přibyla v České republice třetí. Jde o malé dvousedadlové vozítko Smart, které se začalo od prvního dubna dovážet ve své nejaktuálnější podobě, to jest jako Smart Cabrio a takzvané City-Coupé. Následovat by měl Roadster a v roce 2004 dlouho očekávaný čtyřmístný model.
Cena originálního vozidla, které se řadí mezi vozy typu micro, se bude pohybovat kolem 300 tisíc korun včetně DPH. Je určen především pro mladé dynamické lidi, kteří se rádi odlišují svým životním stylem a názorem. Na silnicích jej nelze pro jeho originalitu přehlédnout a v ulicích měst má velkou přednost: se svými 2,5 metru jej lze snadno zaparkovat tam, kde jiná auta nemají šanci.
Automobily Smart budou prodávat všichni autorizovaní prodejci vozů Mercedes-Benz a Chrysler/Jeep, i když s autosalonem speciálně vyčleněným pro tuto značku se zatím nepočítá. V pražském Mercedes-Benz Centru, které se v současné době dokončuje v Praze 4-Chodově, však bude této raritě věnován zvláštní prostor.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).