Menu Zavřít

Šmejc postavil na Maledivách ráj na zemi. Podívejte se

15. 4. 2017
Autor: velaaprivateisland.com

Luxusní resort Velaa Private Island postavil český podnikatel Jiří Šmejc v roce 2014 za tři miliardy korun. Letos v dubnu prodal čtvrtinový podíl miliardáři Danielu Křetínskému, jenž kromě Energetického a průmyslového holdingu (EPH) vlastní například i fotbalovou Spartu. Podíl vyšel na 49,5 milionu dolarů (cca 1,2 miliardy korun).

Pro Jiřího Šmejce, který má podíly například ve skupině Home Credit či loterijní firmě Sazka, je resort na atolu Noonu v Indickém oceánu srdeční záležitostí. I když Danielu Křetínskému prodal čtvrtinový podíl v projektu, stále nad ním chce mít většinovou kontrolu. Křetínský si místo s rodinou oblíbil.

„Jsem rád, že se stávám spoluakcionářem tak nádherného projektu,“ řekl vlastník Sparty.

Jak vypadá luxusní dovolená na soukromém ostrově?

Pobyt v luxusních bugalovech, kterých je na ostrově 45, stojí podle serveru booking.com pro dva lidi na noc se snídaní 46 108 korun ve vile s bazénem.

Musíte ale počítat s tím, že na ostrov se dostanete pouze hydroplánem z mezinárodního letiště v Malé, což stojí dalších 959 dolarů, uvádí rezervační server.

Kde tráví nejbohatší Češi dovolenou?

Soukromá rezidence se čtyřmi ložnicemi pro devět lidí s rozlohou 1350 metrů čtverečních pak přijde zájemce na 417 166 korun za jednu noc.

Na výstavbě resortu se podílela celá řada českých firem v čele s architektonickým studiem ADR a architektem Petrem Kolářem.

Na ostrov, který si Šmejc pronajal na padesát let, se muselo vše dovézt, včetně agregátů elektřiny, čističky vody nebo odsolovacích zařízení mořské vody. I písek, protože ze slaného mořského beton nedrží.

Povrchy v komplexu dělala čeaká firma Němec Luxusní povrchy. Dětské hřiště zařídila firma Onyx Wood, řešení interiérů společnost Techo. Elektroinstalaci firma Ross, vzduchotechniku Pragoclima.

WT100

Dále čtěte:

Všemocný Si a jeho říše. Ze síly čínského vůdce těží i Tvrdík

Šmejc prodal Křetínskému část letoviska na Maledivách

Komárkově a Šmejcově sázkovce Opap klesl zisk. Vydělala jednu miliardu

Hedvábná jízda českých miliardářů: Home Credit loví indické a čínské dlužníky

Home Credit si jde na trh pro 13 miliard. Poprvé bude spolupracovat s čínskou ICBC

 Home Credit


  • Našli jste v článku chybu?