Menu Zavřít

Snižte spotřebu fosilních paliv, vyzval šéfy energetických firem papež

9. 6. 2018
Autor: Profimedia.cz

Papež František dnes apeloval na zástupce velkých energetických a ropných společností, aby věnovali víc úsilí přechodu na čistší zdroje energie. Hlava katolické církve varovala, že globální změna klimatu představuje pro lidstvo výzvu „epochálních rozměrů“ a že je třeba jí čelit snižováním spotřeby fosilních paliv.

„Civilizace potřebuje energii, ale spotřeba energie nesmí civilizaci zničit,“ řekl papež šéfům firem jako je ExxonMobil, BP, Royal Dutch Shell, Equinor či Pemex. „Náš zájem zajistit energii všem nesmí vést k nezamýšleným důsledkům v podobě extrémních klimatických změn kvůli katastrofickému zvyšování globálních teplot, drsnějšího životního prostředí a vyšší míry chudoby,“ dodal Informovala o tom agentura Reuters..

Papež František o nutnosti ochrany životního prostředí hovoří velmi často, v roce 2015 dokonce věnoval tomuto tématu celou svou druhou encykliku. V ní vyzval země světa, aby snižovaly množství skleníkových plynů v ovzduší.

Konferenci o čistší energii ve Vatikánu pořádá katolická univerzita z americké Indiany a kromě zástupců firem se na ní prezentovali i odborníci a další zástupci církve.

EBF24

Miliardář Tykač porcuje mostecké doly: obchod s uhlím převádí na lichtenštejnskou firmu

 Povrchový důl ČSA

Přečtěte si také:

Uhni, uhlí. Ve finančních ústavech roste odpor vůči fosilním palivům

Švédský recept na zelenou budoucnost: Reaktory na 60 let a větrné turbíny

Německý manažer z Křetínského firmy věří na odklon od jádra


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).