Menu Zavřít

Softwarový vývoj na míru. Společnost ČMIS spustila novou službu, má zautomatizovat až 70 procent provozních činností

22. 6. 2023
Doba čtení: 2 minuty
Autor: ČMIS
  • Česká firma ČMIS se zaměřila na vývoj byznysově orientovaných webových a mobilních aplikací, které mají zákazníkům pomoci s automatizací provozních aktivit
  • Nový software usnadní například monitoring, instalaci serverů a aplikací nebo ověřování integrity záloh
  • Společnost se dlouhodobě zaměřuje také na poskytování řešení v oblasti IT infrastruktury, hostingu a nabídky licencí pro Microsoft 365

Stále větší poptávka po automatizaci přiměla tuzemskou technologickou firmu ČMIS k vývoji nových aplikací, které mají být na míru přizpůsobené potřebám jednotlivých zákazníků. Nová služba má tak klientům pomoci zautomatizovat až 70 procent veškerých provozních činností a oproti konkurenci disponovat hned několika významnými výhodami.

„Zájem o software na míru neustále roste. I proto jsme se rozhodli rozšířit nabídku svých služeb, abychom umožnili stávajícím a budoucím klientům automatizovat procesy a činnosti, které doteď museli řešit manuálně. To jim v konečném důsledku umožní ušetřit nemalé finanční prostředky,“ vysvětluje generální ředitel ČMIS Václav Svátek.

Firma zajistí vše potřebné

Další výhodou nové služby má být skutečnost, že česká firma umí svým klientům nabídnout komplexní řešení založené na vlastních zkušenostem s IT infrastrukturou. Zákazníci se tedy nemusí obracet na více různých dodavatelů, vše potřebné by jim měly zajistit právě služby poskytované přímo ČMIS.

Vlastní software pro efektivní řízení skladu a logistiky byl naším nejlepším rozhodnutím, říká COO Aktinu Horký
Přečtěte si také:

Vlastní software pro efektivní řízení skladu a logistiky byl naším nejlepším rozhodnutím, říká COO Aktinu Horký

„Extrémní důraz pak klademe i na to, aby nedocházelo k žádným výpadkům a aby byly aplikace dostupné 24 hodin denně. Za tímto účelem jsme vybudovali talentovaný tým, který si poradí s vývojem webových a mobilních aplikací. Tito lidé mají v oboru velké zkušenosti, a to díky práci pro významné klienty, jako je Rohlík.cz nebo Pilulka.cz,“ doplňuje Svátek.

Novinka od ČMIS pomůže jejich zákazníkům zejména se zjednodušením provozních činností, jako je monitoring, běžná údržba nebo instalace a konfigurace aplikací. Podle dat společnosti Gartner představuje automatizace rostoucí trend, díky němuž můžou IT firmy do roku 2024 snížit své operační náklady o zhruba 30 procent.

Přesně dle přání klienta

Přidanou hodnotou řešení od ČMIS má být zejména propojení s ostatními službami, které už firma nabízí. Její stávající i noví klienti díky tomu budou mít k dispozici nabídku zahrnující řešení IT infrastruktury, cloud, licence Microsoft 365 bez marže a nově také aplikace šité na míru. Na samotný softwarový vývoj má nyní ČMIS vyhrazený desetičlenný tým pod vedením CTO Jaroslava Hrdinky.

MMF24

„Náš tým vyvíjí aplikace pro různé účely, od jednoduchých mobilních verzí až po komplexní systémy plánování podnikových zdrojů (ERP). Software jsme navíc schopni nasadit do prostředí klienta přesně dle jeho potřeb a zároveň mu pomoci s migrací dat a synchronizací. Vše také pečlivě dokumentujeme a klademe důraz na dobrou uživatelskou zkušenost,“ shrnuje Hrdinka, podle něhož firma zajišťuje i školení a nepřetržitou podporu.

Obrat českých internetových obchodů meziročně poklesl. E-shopům může se zvýšením zisků pomoci optimalizace nákladů
Přečtěte si také:

Obrat českých internetových obchodů meziročně poklesl. E-shopům může se zvýšením zisků pomoci optimalizace nákladů

ČMIS chce díky novým službám upevnit svoji pozici jedné z největších firem na poli hostingu a cloudových či serverových řešení. Společnosti se podle vlastních slov dobře daří třeba proto, že dokáže svým zákazníkům zajistit bezproblémové fungování jejich e-shopů i během špičky, takže klienti nepřijdou o tržby kvůli výpadkům. I díky tomu už ČMIS nabízí svá řešení mnoha velkým firmám, jako je kupříkladu Shoptet, Zetor či Knihy Dobrovský.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).