Menu Zavřít

Španělé neuspěli

10. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Hudební divadlo Karlín

WT100

PRAHA (bor) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zamítl stížnost španělské stavební společnosti Constructora Hispanica, která se odvolala proti výběrovému řízení na rekonstrukci pražského Hudebního divadla Karlín. „Rozhodnutí zatím není pravomocné. Účastníkům řízení běží lhůta na podání rozkladu,“ potvrdil informace týdeníku EURO mluvčí antimonopolního úřadu Kristián Chalupa.
Investorem přestavby divadla je město Praha. Výběrová komise už stanovila pořadí firem, které o rekonstrukci soutěžily. Jako nejlepší v zakázce za původně zhruba 700 milionů korun zvolila podle informací týdeníku EURO nabídku konsorcia společností Metrostav a Skanska. Rada města ale zatím nemohla kvůli odvolání oficiálně vítěze vyhlásit. „Už čekáme jen na konec řízení antimonopolního úřadu. Předpokládám, že rekonstrukce začne ještě letos,“ uvedl radní města Prahy Igor Němec.
Hudební divadlo v Karlíně, druhé nejstarší v Česku, je kulturní památkou. V roce 2002 jej poničila povodeň, voda tu dosahovala až do sedmimetrové výšky. Rekonstrukce zanedbané scény však byla plánována ještě před záplavami. Přestavba má trvat 18 měsíců včetně plánované stavby nové budovy. Modernizací projde část pro diváky, která se opravovala v 80. letech minulého století. Zázemí bude strženo, stojí na tekutých píscích a má porušenou statiku. Opraveno bude také jeviště, které získá točny, propadla a další techniku. Jak uvedl ředitel magistrátního odboru městského investora Jiří Toman, náklady na rekonstrukci by se nakonec po zvýšení daně z přidané hodnoty na stavební práce mohly vyšplhat až na 850 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?