Menu Zavřít

Spektákl: zaoceánská loď manévrovala na řece

27. 3. 2019
Autor: Profimedia.cz

Atraktivní podívanou nabídl přesun nové zaoceánské lodi Spectrum of the Seas dlouhé 350 metrů po německé řece Ems. Plavba z Papenburgu do Emshavenu byla součástí procesu předávání plavidla do užívání objednatele, jímž je společnost Royal Caribbean.

Plavba z Papenburgu do Emshavenu byla součástí procesu předávání plavidla do užívání objednatele, jímž je společnost Royal Caribbean.

  Loď Spectrum of the Sea manévrovala na německé řece Ems

Loď vznikala v uplynulých letech v německé loděnici Meyer Werft, jejíž doky jsou právě na řece Ems. O náročnosti manévrování svědčí fakt, že říční plavbu za asistence lodivodů si posádky nejprve vyzkoušely na simulátoru v Nizozemsku.

  Loď Spectrum of the Sea manévrovala na německé řece Ems

Následovat bude plavba lodi po Emsu do Severního moře, kde obří loď projde testy na moři. Předána má být v dubnu a do flotily Royal Caribbean zařazena v červnu.

 Loď Spectrum of the Sea manévrovala na německé řece Ems ¨

Loď pojme 4246 hostů a 1551 členů posádky. Patří do lodní třídy Qantum a inovace přináší hlavně v oblasti ubytování a zábavy. Atrakcí bude především Sky Pad, bungee trampolína založená na virtuální realitě či bionický bar, kde budou koktejly míchat robotická ramena.

  Loď Spectrum of the Sea manévrovala na německé řece Ems

WT100

Na první plavbu loď vypluje z Barcelony. Potrvá 51 dní a loď zastaví ve 13 zemích světa. Klientům může kazit radost z výletu snad jen nedávno zveřejněná studie, podle níž je na palubách těchto lodí vzduch natolik znečištěný emisemi z motorů, že snese srovnání s Pekingem.

  Loď Spectrum of the Sea manévrovala na německé řece Ems

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).