Menu Zavřít

Společenské události

20. 2. 2003
Autor: Euro.cz

leden/únor 2003

(Pouze text, fotografie naleznete v tištěné verzi magazínu E8.)

Celebrity na prodej
Ministryni zdravotnictví Marii Součkovou vydražil ředitel Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra Karel Šatera. Fotografický obraz se dražil během lednové vernisáže Jadrana Šetlíka ve Strahovském klášteře v Praze a výtěžek aukce putoval do povodněmi zničeného dětského domova ve Zlíchovci. Dagmar Havlovou získala pro změnu jednatelka marketingové agentury Media Flow Radka Jírková. Dražba „životního portrétu“ bývalé první dámy ČR, jak jej sama zobrazená nazvala, byla 3. února vrcholem dalšího pokračování cyklu vernisáží Jadran Šetlík – Portréty. Výtěžek aukce zamířil k postiženým dětem.
- Generální ředitel Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra Karel Šatera (vlevo) a fotograf Jadran Šetlík s vydraženým obrazem ministryně zdravotnictví Marie Součkové
- Jadran Šetlík a Radka Jírková s vydraženým portrétem Dagmar Havlové
- Únorovou vernisáž podpořil ministr financí Bohuslav Sobotka, jehož nejvíce zaujaly portréty hrdinů bitvy o Anglii. Generály ve slavnostních uniformách obdivoval také in natura, protože se v čele s generálem Františkem Peřinou (vpravo) večera zúčastnili osobně.

První pizza v Praze
Pizza je skvělé jídlo, ale zatím jsem žádnou dobrou v Praze nejedl, pravil 22. ledna norský podnikatel Nils Jebens při oficiálním otevírání restaurace Hergetova Cihelna. Z Neapole si proto do Prahy přivezl italského šéfkuchaře pizzaiola Vincenza Selita. Během slavnostního oběda se kromě pravé neapolské pizzy podávaly rovněž těstoviny. Hergetova Cihelna měla být podle plánů otevřena již v létě, dva dny před tím se ale přes ni přehnala povodeň. Stejný osud potkal i druhý Jebensův podnik. Luxusní restauraci Kampa Park, jež se specializuje na jídla z mořských ryb a plodů, zalila voda až po strop. „Ve výlevce jsme našli dokonce murenu z akvária, které stálo uprostřed hlavního sálu,“ řekl jeden ze zaměstnanců restaurace.
- Majitel Hergetovy Cihelny a Kampa Parku Nils Jebens má konečně důvod k radosti
- Nefalšovaná neapolská pizza? Italský pizzaiolo Vincenzo Selito ví, jak na to.

Loučení s „jiskrou“
Večer 22. ledna věnovala Českomoravská stavební spořitelna kolegovi, s jehož jménem je spojena její celá dosavadní historie - Hansi-Dieteru Funkemu, dlouholetému členovi a od roku 2001 předsedovi představenstva největší české stavební spořitelny. Programem setkání prolínala symbolická desítka připomínající letošní 10. jubileum ČMSS, ale vlastně i celého sektoru stavebního spoření. Hans-Dieter Funke se s ČMSS loučí a odchází do Číny s úkolem vybudovat tam stavební spořitelnu. Poznamenal, že vzhledem k velikosti trhu to brzy bude největší stavební spořitelna na světě. S odcházejícím předsedou představenstva „své“ stavební spořitelny se přišel rozloučit i Alois Vocásek, nejstarší občan ČR, který již několik let pravidelně střádá s Liškou, protože „potřebuje opravit střechu na domě“. Svěží atmosféře večera přispěl i ten, kvůli němuž se všichni sešli. Funke totiž německy znamená „jiskra“.
- Vlevo Hans-Dieter Funke, vpravo jeho nástupce Pavel Strnad

Žádné mini
Čtvrtý reprezentační ples podnikatelů a manažerů pořádaný s podporou premiéra Vladimíra Špidly a nejsilnější zaměstnavatelské skupiny v zemi – Svazu průmyslu a dopravy – se konal 1. února. Významu a rozsahu akce v pražském Obecním domě odpovídala cena vstupenek: 1995 Kč za místo u stolu do hlavního sálu (Smetanova síň), 1365 Kč za místo u stolu v ostatních tanečních sálech, 1050 Kč bez místa u stolu. Hned u vchodu dostaly dámy kytičku, téměř všechny přišly v dlouhých večerních róbách (některé dokonce s vlečkou). Mini naopak vůbec vidět nebylo. Roztomilou češtinou zahajoval jednatel partnera letošního plesu, společnosti ŠkoLEASE, Michael Lüking. Těsně před půlnocí se nakrátko objevil i premiér. S manželkou odtančil dva až tři kousky (jedním z nich byla Červená řeka v podání Orchestru Karla Vlacha). Největší tlačenice byla na chodbách (jediné místo, kde se smělo kouřit) a v sále s gurmánskými specialitami teplé i studené kuchyně. V tombole se losovalo například o kožich z vačice. Lístků do tomboly za 200 korun se prodalo přes 500 a výtěžek připadne dětskému oddělení nemocnice v Motole.
- Jednatel společnosti ŠkoLEASE Michael Lüking ples zahajoval, „milionář“ Vladimír Čech (v pozadí) moderoval

SAP & JAZZ
Ve Dvořákově síni pražského Rudolfina odstartovala firma SAP ČR desátý rok působení na českém trhu. Hvězdou novoročního koncertu 15. ledna byl jazzman Chris Brubeck, člen známé americké jazzové rodiny Brubecků.
- Zleva generální ředitel SAP ČR Martin Bednár a člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny Karel Jeníček s manželkou Nelly Jenicek-Morisson, ředitelkou společnosti Roland Berger
- Skladatel, aranžér a textař Chris Brubeck v akci

Capoeira systems
Společnost Getronics, poskytovatel IT služeb, nabídla svým klientům během novoročního večírku 16. ledna žhavý latinskoamerický koktejl. U vchodu do pražské restaurace Hacienda Mexicana hostesky à la karneval v Rio de Janeiru, za barem koktejly i barmanskou show, na parketu ochutnávku latinskoamerických čajů, salsu v podání vicemistrů Maďarska a především původní brazilské bojové umění s prvky rituálního tance capoeiru.
- Šéfka marketingu a PR společnosti Getronics Věra Popovičová při předávání výher v tombole
- Brazilská capoeira - spojení bojového umění a tance

Do roka a bez dne
Loni se 23. února poprvé odehrálo společenské setkání předních byznysmenů na nejvyšší úrovni v režii Sekyra Group a týdeníku EURO. 1. reprezentační EUROPLES v Kongresovém centru hotelu Ambassador Praha se ukázal být velmi reprezentační událostí plesové sezony. Od té doby se změnilo přinejmenším to, že letos 22. února ve stejný čas na stejném místě hosty vítá i společenský magazín E8. Fotografie, které vidíte, dokumentují jen to, jací jsme byli loni.
- EUROPLES zahajovali šéfredaktor týdeníku EURO István Lékó (vlevo) a generální ředitel Sekyra Group Luděk Sekyra.
- Motto večera: Existují dvě komodity, jejichž cena každoročně roste. Nemovitosti a informace.
- Bývalý náměstek generálního ředitele IPB Libor Procházka
- Generální ředitel společnosti Siemens ČR Pavel Kafka
- Luděk Sekyra (vlevo) a tehdejší starosta Prahy 6 a nynější pražský primátor Pavel Bém
- Šéf skupiny Agrofert Andrej Babiš (vpravo) a ředitel pro strategický rozvoj Agrofertu Jan Kadaník

DENÍK

16. ledna
Tequila už není!
Smetanova síň v Obecním domě patřila 16. ledna společnosti Central Group a jejím hostům. Heidi Janků, která večer moderovala, dvakrát zazpívala hit Když se načančám, Karel Gott vystoupil se skupinou Golem, očím zalahodila módní přehlídka kolekce Taiza, podávala se například marinovaná štika a barmanům jako první došla tequila. Na snímku krájí generální ředitel Central Group Dušan Kunovský tradiční dort k letošním devátým narozeninám společnosti.

22. ledna
Emil pomáhá dětem sportovat
Obchodní síť Delvita zahájila v pražském Hotelu Palace program podpory handicapovaných dětí při jejich sportovních aktivitách. Na zvláštní konto budou soustřeďovány finanční prostředky získané prodejem několika desítek druhů zboží označených symbolem Emila v prodejnách Delvita. O jejich využití bude rozhodovat správní rada, jejímiž členy jsou mimo jiné senátorka Jaroslava Moserová a herec Jan Kraus. Na fotografii zleva Juraj Groch z agentury APC, ředitel rozvoje prodeje Delvity Miguel Van Bussel, herec Jan Kraus a předseda Českého paralympijského výboru František Janouch představují ptáčka Emila

23. ledna
Festival podesáté
Během zahájení jubilejního 10. ročníku populárního filmového festivalu Febiofest se ve Slovanském domě v Praze Na Příkopech setkali (zleva) velvyslanec Evropské unie v ČR Ramiro Cibrian, režisér a ředitel Febiofestu Fero Fenič a německý režisér Tom Tykwer.

Z Třeboně do Brazílie
Juscelino Kubitschek, jehož předkové pocházejí z Třeboně, prezidentoval v Brazílii v letech 1956-1961. Spisovatel Ivan Brož zachytil jeho dramatický život v knize Kubitschek, již vydalo nakladatelství RETI. To při příležitosti uvedení knihy uspořádalo v Pivovarském domě v Praze přátelské setkání a autogramiádu. Na snímku si připíjejí (zprava) spisovatel Ivan Brož, charges d´affaires Brazílie v ČR Guilherme Vasconcellos Coimbra, starosta Třeboně Jiří Houdek a nakladatel Svatopluk Machala.

24. ledna
Nebeský dotyk
Nezávislost na „drátové“ síti a lokalitě zákazníka, vysoká spolehlivost, rychlost i absolutní bezpečnost přenášených dat. Služba SkyContact poskytovatele internetových služeb Contactel získala díky těmto přednostem ocenění Produkt roku. Soutěž vyhlašuje měsíčník Softwarové noviny a z rukou ředitele jeho vydavatelství Michala Tomáše (vpravo) přebírá ocenění generální ředitel Contactelu Michal Čupa.

30. ledna
Nashledanou
Václav Havel se loučí na závěr slavnostního galavečera v pražském Národním divadle, který byl uspořádán u příležitosti jeho odchodu z funkce prezidenta.

Nová strategie a doutníky
Americká společnost FileNet na novoroční večírek pozvala své české a slovenské partnery, například zástupce společností AutoCont, Getronics, Elas, PilsCom, PVT a PosAm. Setkání bylo příležitostí pro načrtnutí nové strategie a korporátní komunikace v oblasti řešení ECM FileNet P8, kterou FileNet celosvětově představil na konci ledna. Ochutnávala se kalifornská vína a dominikánské a honduraské doutníky. Na snímku CEO společnosti FileNet Vladimír Váňa.

31. ledna
Adieu
Posledním dnem roku 2002 skončila osmiměsíční Bohemia Magica čili Česká sezona ve Francii. Ve Francouzském institutu v Praze se posledního ledna předávaly ceny Artis Bohemiae Amicis, jimiž Ministerstva kultury ČR poděkovalo všem, kdo se se na kulturní prezentaci České republiky ve Francii významně podíleli. Ceny předával ministr kultury Pavel Dostál (na snímku s generální komisařkou České sezony Olgou Poivre d´Arvor), závěrečného večírku se dále zúčastnil například ředitel Francouzského institutu Didier Montagné či kulturní rada francouzského velvyslanectví v Praze Jean-Luc Goester.

1. února
Devítka na entou
Vysílání TV Nova začalo 4. února 1994. Deváté narozeniny ale spolu se svými diváky oslavila komerční televize zábavným pořadem Všude samá devítka již první únorový den. Ve stylu Hogo Fogo večer moderovali Štefan Margita a Hana Zagorová, na pódiu pobyl také ředitel televize Vladimír Železný.

4. února
Nový rok s novou tváří
Společnost Nivea oficiálně představila novou řadu pleťové kosmetiky Nivea Vital. Tváří této řady se stala herečka Veronika Freimanová. Slavnostní prezentace se odehrála v prostorách pražského Divadla Bez zábradlí, kde hosté z řad novinářů a obchodních partnerů zhlédli také divadelní představení Každý rok ve stejnou dobu… s Veronikou Freimanovou v hlavní roli. Na snímku zleva marketingová ředitelka společnosti Nivea Barbara Jelínková a manažerka řady Nivea Vital Kateřina Mamulová.

5. února
Dealer roku 2002: AutoCont
6. Forum společnosti TechData bylo příležitostí pro vyhlášení Dealera roku 2002. V rámci velké zábavné show v pražském Veletržním paláci předává generální ředitel společnosti TechData Daniel Kunz (vlevo) ocenění obchodnímu řediteli a členovi představenstva společnosti AutoCont CZ Jiřímu Jirovskému. AutoCont zvítězil jak v kategorii software, tak celkově.

Match Play bude!
V pražském klubu Duplex se rozhodlo o organizátorovi golfového turnaje Czech PGA Match Play, který se hraje na závěr sezony a jehož výsledky mohou významně zamíchat pořadím hráčů v žebříčku. Podpisem smlouvy s Profesionální asociací hráčů a učitelů golfu v ČR (PGAC) se jím minimálně na příštích pět let stala Beskydská golfová. Za Beskydskou golfovou podepsala její ředitelka Bohdana Horáčková, za PGAC její prezident Petr Nitra (oba na snímku).

ebf - tip - debata

U kulatého stolu
Další, v pořadí již pátý Kulatý stůl Comenia pořádala Panevropská společnost Comenius s ministryní zdravotnictví Marií Součkovou v Kongresovém sále Top Hotelu Praha. Mezi hosty se objevili zástupci České lékařské komory, České lékárnické komory, Sdružení fakultních nemocnic, Asociace velkodistributorů léčiv, České asociace farmaceutických firem, Grémia majitelů lékáren, Hospodářské komory ČR, ministerstva průmyslu a obchodu, Úřadu vlády ČR, společností Dell Computers, Eurest, Hewlett-Packard, Kooperativa, Léčiva, Merlin, Olympus, Transgas a další. Na snímku vedle Marie Součkové (zleva) generální ředitel a předseda představenstva Léčiv Jiří Michal a prezident společnosti Comenius Karel Muzikář.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).