Menu Zavřít

Sportovci a alkoholici v jednom pytli?

14. 8. 2010
Autor: Euro.cz

Jen co nám naše nová vláda začala vládnout, objevují se drobné trhlinky. Zdravotní experti z vlády totiž přišli minulý týden s návrhem, aby si lidé nově platili léčbu úrazů, jež si způsobili vlastním pochybením.

Chápu, že ten, kdo sedne za volant nebo na kolo v podnapilém stavu a způsobí si úraz, tak činil z vlastní hlouposti a za úraz si připlatí. I když znám i experty, kteří si na kolo sedli pod vlivem, aniž by tušili, že tak činí. To by pak měl léčbu zaplatit ten, kdo toho ubožáka nechal odjet. Otázkou ale je, kdo a jak bude prokazovat něčí vinu.

Podle nového vládního návrhu se ale tímto způsobem mají trestat jak silniční piráti, tak i amatérští a profesionální sportovci. Jinými slovy alkoholik nebo profesionální fotbalista, všichni patří do jednoho pytle. Vybavuji si třeba našeho Tomáše Rosického, který jen vkročí na trávník, už se mu něco stane.

Sociálním demokratům se nový návrh nelíbí. Mám pocit, že jim se nebude líbit nic, s čím nová vláda přijde. Takže se jim tohle hodilo do krámu.

WT100

Připomíná mi to Slovensko, kde ministr zdravotnictví chce trestat dívky, které mají problémy s vaječníky za to, že nosí tanga. Která z dívek asi tanga přizná a jak bude ministr zjišťovat, zda je dívka nosila či nikoliv?

A tak se ptám, proč se vůbec někdo takovýmhle nesmyslem zabývá. Nebylo by lepší řešit sociální dávky, kterými si gambleři a násoskové vylepšují životní styl? Trochu Kocourkov, ale i tam nakonec přišli na to, že nosit do domu světlo v pytlích je nesmysl a že okno je lepší varianta.

  • Našli jste v článku chybu?