Menu Zavřít

SPORY POKRAČUJÍ

2. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Kotva

Několikaleté konflikty mezi dvěma akcionáři (Českým investičním holdingem a fondem Trend) o vládu v obchodním domě Kotva pokračovaly i po valné hromadě této firmy, která se uskutečnila minulý týden.

Trend totiž valnou hromadu Kotvy považuje za neplatnou a na uznání její neplatnosti podá návrh soudu. Mimořádnou valnou hromadu Kotvy svolal právě soud na žádost Českého investičního holdingu (ČIH). „Důvodem neplatnosti je samotný způsob svolání pr ostřednictvím právního institutu zmocnění ke svolání valné hromady soudem, uvedl mediální zástupce Trendu Pavel Kučera. Tento krok podle zástupců Trendu slouží pro ochranu minoritních, a nikoli majoritních akcionářů.

ebf - tip - debata

Na valné hromadě byla schválena zpráva o činnosti za uplynulý rok a strategie rozvoje Kotvy.

V červnu tohoto roku se mělo u Krajského obchodního soudu v Praze konat soudní jednání, jež se mělo zabývat vydáním 325 tisíc akcií Kotva, vyvedených z investičního fondu Trend. Ty se v současné době nacházejí na soudem zmrazených úč tech Kyperské společnosti Forminster Enterprises Limited. O navrácení akcií usiluje Trend již druhým rokem. Na druhé straně sporu stojí ČIH, který majoritu v Kotvě získal na základě opce právě od Forminsteru.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).