Menu Zavřít

Správa flotil rekordní

21. 2. 2008
Autor: Euro.cz

LeasePlan

EBF24

Čistý zisk nadnárodní skupiny LeasePlan, jež se zabývá správou firemních automobilových flotil, v roce 2007 dosáhl 255,4 milionu eur (asi 6,4 miliardy korun), což ve srovnání s předchozím rokem představuje zvýšení o 21,2 procenta. Po očištění o vliv prodeje aktiv představoval čistý zisk 239,2 milionů eur (asi šest miliard korun), tedy zvýšení o 13,4 procenta.
„Výborných výsledků jsme dosáhli díky našim zaměstnancům, zaměření na zákazníka a pokračujícímu využívání výhod z rozsahu v našem oboru podnikání. I když podnikáme v silně konkurenčním prostředí, LeasePlan se nachází v dobrém stavu a svou silnou pozici si udrží i v roce 2008,” říká předseda Rady ředitelů a CEO LeasePlanu Vahid Daemi.
Záměrem LeasePlanu je dle Daemiho aspirovat na vedoucí pozice na všech hlavních trzích, přičemž firma prý soustavně zvažuje příležitosti k další expanzi.
Celosvětově patří LeasePlan k hlavním hráčům v oblasti financování nákupu automobilů s vlastními pobočkami ve 29 zemích a s aliancemi v jižní Africe a v Pobaltí.
Zeměpisně diverzifikovaná obchodní činnost LeasePlanu a vysoká ziskovost se odráží v dlouhodobě příznivém ohodnocení ratingových agentur.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).