Menu Zavřít

Správa komunikací zavře železniční most pro pěší. Zrekonstruuje lávky i ocelové konstrukce

11. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Pražský železniční most se uzavře pro pěší. Technická správa komunikací (TSK) kvůli opravě uzavře na tři týdny lávky z Podskalí na Smíchov. Železniční most je dlouhodobě ve špatném stavu. Správa železniční dopravní cesty v minulosti odhadovala životnost mostu při dosavadním zatížení na asi 30 let.

Jako první začne TSK s opravou nosníků na straně k Vyšehradu, která je v lepším technickém stavu. Otevřena by měla být zhruba do týdne.

Památkově chráněný železniční most byl dokončený roku 1901 a je spojením mezi hlavním a Smíchovským nádražím. „Špatný technický stav byl zjištěn mimořádnou prohlídkou v roce 2014, která obsahovala i detailní korozní průzkum stavu nosných konzol, připojených z obou stran ke konstrukci vlastního železničního mostu,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Oprava druhé lávky by měla trvat déle a zabere asi tři týdny. „Bez opravy by mohlo hrozit uzavření lávek do doby celkové rekonstrukce,“ uvedla mluvčí.

ebf - tip - debata

TSK se rovněž chystá na kompletní rekonstrukci lávek včetně zábradlí, schodiště, obnovy protikorozní ochrany ocelových konstrukcí a opravy přístupové rampy se zábradlím na smíchovské straně. „TSK má nejen stavební povolení, ale je vybrán zhotovitel, a nyní se čeká na koordinaci s opravou železničního mostu včetně plynovodu,“ dodala Lišková.

Dále čtěte:

Revitalizace Václavského náměstí má zelenou, Praha 1 vydala územní rozhodnutí

Praha chce vykoupit pozemky pod Negrelliho viaduktem. Zatím neví, co s nimi

  Vizualizace okolí Negrelliho viaduktu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).