Menu Zavřít

Správa komunikací zavře železniční most pro pěší. Zrekonstruuje lávky i ocelové konstrukce

11. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Pražský železniční most se uzavře pro pěší. Technická správa komunikací (TSK) kvůli opravě uzavře na tři týdny lávky z Podskalí na Smíchov. Železniční most je dlouhodobě ve špatném stavu. Správa železniční dopravní cesty v minulosti odhadovala životnost mostu při dosavadním zatížení na asi 30 let.

Jako první začne TSK s opravou nosníků na straně k Vyšehradu, která je v lepším technickém stavu. Otevřena by měla být zhruba do týdne.

Památkově chráněný železniční most byl dokončený roku 1901 a je spojením mezi hlavním a Smíchovským nádražím. „Špatný technický stav byl zjištěn mimořádnou prohlídkou v roce 2014, která obsahovala i detailní korozní průzkum stavu nosných konzol, připojených z obou stran ke konstrukci vlastního železničního mostu,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Oprava druhé lávky by měla trvat déle a zabere asi tři týdny. „Bez opravy by mohlo hrozit uzavření lávek do doby celkové rekonstrukce,“ uvedla mluvčí.

CIF24

TSK se rovněž chystá na kompletní rekonstrukci lávek včetně zábradlí, schodiště, obnovy protikorozní ochrany ocelových konstrukcí a opravy přístupové rampy se zábradlím na smíchovské straně. „TSK má nejen stavební povolení, ale je vybrán zhotovitel, a nyní se čeká na koordinaci s opravou železničního mostu včetně plynovodu,“ dodala Lišková.

Dále čtěte:

Revitalizace Václavského náměstí má zelenou, Praha 1 vydala územní rozhodnutí

Praha chce vykoupit pozemky pod Negrelliho viaduktem. Zatím neví, co s nimi

  Vizualizace okolí Negrelliho viaduktu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).