Menu Zavřít

STÁLE HLUBOKÉ ZTRÁTY

18. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Amazon.com

Americký internetový maloobchodník Amazon.com vloni zvýšil rekordně obrat o 169 procent na 1,64 miliardy dolarů, ale současně se citelně prohloubila jeho ztráta, která dosáhla 720 milionů dolarů, tedy téměř 44 procent oznámeného rekordního obratu. F irma však věří, že ztrátový trend už letos díky další expanzi určitě zvrátí.

EBF24

Prodejní úspěch zaznamenal internetový prodejce knih, hraček, audio a videonosičů zejména v předvánočním období: americký knižní obchod se tehdy stal vůbec poprvé ziskovým. Prodej knih hlásil v posledním loňském čtvrtletí obrat 317 milion ů dolarů. Následují hračky a další výrobky určené dětem (95 milionů), hudba (78 milionů) a videa (64 milionů dolarů).

Obchodní úspěchy si Amazon.com připisuje také v Evropě. V Německu a Velké Británii činil obrat za poslední tři měsíce loňského roku 71 milionů dolarů, což odpovídá meziročnímu přírůstku 360 procent. V obou zemích už firma doplnila on -line prodej knih také zbývajícím sortimentem. Zákazníci si mohou po síti vybírat oblíbené nahrávky a účastnit se aukcí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).