Menu Zavřít

STARÁ SE O POHLEDÁVKY

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Štěpán Pecka

PRAHA – Bývalý šéf brněnského Zetoru Štěpán Pecka (41) zastává nyní funkci generálního ředitele společnosti Konpo, která se zabývá především odkupem, prodejem a správou pohledávek a jejich vymáháním administrativní cestou.

Pecka dokončil v roce 1983 Vysokou školu chemicko–technologickou v Praze. Nastoupil do Chemopetrolu Litvínov, v němž sedm let zastával různé technické funkce. Od roku 1990 byl v Chemopetrolu postupně vedoucím výroby Hydro–kraku, ředitelem divize Rafinérie, ekonomicko–obchodním ředitelem a v roce 1997 se stal generálním ředitelem. Po dvou letech přestoupil na stejný post v Zetoru Brno.

Na své funkce v Zetoru Pecka rezignoval letos 4. února, a to v době, kdy management po konzultacích s akcionáři a Revitalizační agenturou dokončil záchranný plán podniku. Svým odchodem překvapil i největšího akcionáře Zetoru, kterým je s devětačtyřicetiprocentním podílem Konsolidační banka. „Není to dobrá zpráva, ale osobní rozhodnutí pana Pecky respektujeme. Odchod jednotlivce nemůže proces revitalizace Zetoru odhrozit, řekl tehdy mluvčí banky Tomáš Krones.

ebf - tip - debata

Jediným společníkem s. r. o. Konpo, která byla založena Komerční bankou, je v současné době právě Konsolidační banka.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).