Menu Zavřít

STARÁ SE O POHLEDÁVKY

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Štěpán Pecka

PRAHA – Bývalý šéf brněnského Zetoru Štěpán Pecka (41) zastává nyní funkci generálního ředitele společnosti Konpo, která se zabývá především odkupem, prodejem a správou pohledávek a jejich vymáháním administrativní cestou.

Pecka dokončil v roce 1983 Vysokou školu chemicko–technologickou v Praze. Nastoupil do Chemopetrolu Litvínov, v němž sedm let zastával různé technické funkce. Od roku 1990 byl v Chemopetrolu postupně vedoucím výroby Hydro–kraku, ředitelem divize Rafinérie, ekonomicko–obchodním ředitelem a v roce 1997 se stal generálním ředitelem. Po dvou letech přestoupil na stejný post v Zetoru Brno.

CIF24

Na své funkce v Zetoru Pecka rezignoval letos 4. února, a to v době, kdy management po konzultacích s akcionáři a Revitalizační agenturou dokončil záchranný plán podniku. Svým odchodem překvapil i největšího akcionáře Zetoru, kterým je s devětačtyřicetiprocentním podílem Konsolidační banka. „Není to dobrá zpráva, ale osobní rozhodnutí pana Pecky respektujeme. Odchod jednotlivce nemůže proces revitalizace Zetoru odhrozit, řekl tehdy mluvčí banky Tomáš Krones.

Jediným společníkem s. r. o. Konpo, která byla založena Komerční bankou, je v současné době právě Konsolidační banka.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).