Menu Zavřít

Stylová romantika v srdci Olomouce

7. 10. 2019
Autor: Euro.cz

Olomouc je zejména v průběhu akademického roku pulzujícím městem plným studentů posedávajících v kavárnách, zahraničních turistů obdivujících místní architekturu a dnes už i gastro nadšenců sjíždějících se za skvělými kulinářskými zážitky z celé republiky. Jako základnu pro dokonalý olomoucký výlet doporučuji butikový hotel Miss Sophie’s. Hned z několika důvodů.

Tím prozaickým je lokalita. Miss Sophie’s najdete přímo v centru dění, v památkově chráněném domě ze 13. století. Odsud to budete mít blízko za všemi památkami, pár kroků na náměstí i ke katedrále sv. Václava. Ač před domem projíždějí tramvaje, klid a soukromí vám tu určitě scházet nebude, zvlášť pokud si vyberete jeden z pokojů směřujících do romantického dvora.

Hotel vás oslní svým nadčasovým designem.

Rekonstrukce, kterou dům musel projít, trvala deset let a ujalo se jí studio Tek Tek. Povedlo se tu zachovat historické prvky, útulná podloubí a třeba i původní dlažby v koupelnách. Já jsem do Miss Sophie’s vyrazila na dámskou jízdu složenou ze tří generací naší rodiny. Z osmi pokojů v hotelu jsem nakonec vybrala rodinné apartmá, které se skládá ze dvou ložnic vzájemně propojených venkovní pavlačí. Pohodlné sezení je ideálním místem pro ranní kávu nebo čaj, které si můžete připravit přímo na pokoji. Menší ložnice potěší určitě i děti, které se tam mohou krásně „zašít“ před rodiči.

Z pavlače jsme shlížely přímo na dvorek, který patří k Sophie’s Café v přízemí hotelu. Sem můžete zajít jen tak na voňavou kávu od La Bohéme nebo domácí dezerty. Ale zkuste i pivo Chomout a chléb obložený syrečky. Ráno se tu podávají snídaně až do 11 hodin, takže si můžete v klidu přispat. Doporučuji rozhodně nevynechat místní wafle. Vláčné těsto bývá zdobeno sezónním ovocem, oříšky nebo čokoládou a jako zakončení snídaně, či spíše brunche, fungují perfektně.

MMF24

V neposlední řadě musím pochválit všechen personál, který se o hosty stará s obrovskou péčí. Všichni se usmívali, pomohli nám s kufry do patra, přichystali milé přivítání na pokoji. Jednoduše nic není problém a přesně tak to má vypadat. Myslím, že úspěch, který Miss Sophie’s sklidila u všech generací naší rodiny, nejlépe dokládá výjimečnost tohoto místa.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).