Menu Zavřít

Světelská radnice chystá u zkrachovalých skláren průmyslovou zónu

23. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Radnice ve Světlé nad Sázavou plánuje vybudovat u zkrachovalých skláren Sklo Bohemia průmyslovou zónu. Noví investoři mají zaměstnat propuštěné skláře, kterých je bez práce stále kolem 600. Týdeníku Profit to řekla starostka města Lenka Arnotová.

Autor: Jan Třeštík

„Město se snaží koupit pozemky navazující na sklárny od restituenta, užmáme uzavřenou smlouvu o koupi,“ uvedla Arnotová. Desetihektarováplocha již je v územním plánu určena pro podnikatelské aktivity.Částka dosahuje 25 milionů korun, přičemž státní dotace by mohly pokrýt až 80 procent. „Máme již podanou žádost u agentury CzechInvest, zbývající část by uhradilo město,“ dodala.

CIF24

Radnice si je přitom vědoma, že současné doba není příliš vhodná pro uskutečňování investičních záměrů. „Zatím jsme požádali jenom o pozemky a vytvoření hlavní komunikace, ale nebudujeme sítě,“ upřesnila starostka. Výhodou je dostupnost volné a stálé pracovní síly místních lidí.

Společnost Sklo Bohemia je součástí zadlužené skupiny Bohemia Crystalex Trading (BCT). Vyrábět přestala v loni v září a postupně přišlo o práci přibližně 1200 zaměstnanců. Nyní se o celý podnik údajně uchází čtyři zájemci, další firmy chtějí alespoň části areálu.

  • Našli jste v článku chybu?