Menu Zavřít

ŠVÝCARSKÉ BOHATSTVÍ

24. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Euronotes

Pražskou Centrálu IPB obsadilo policejní komando. (Definitivně tak skončila Klausova transformační éra. Na byznys si teď nějaký čas budou hrát kluci z Dřevíče a pak přijdou Němci. Konečně.)

  1. Český tisk se celý týden pohoršoval nad tím, že fotbalové týmy bohatých evropských národů jsou na kontinentálním šampionátu protežovány na úkor družstev z chudších zemí. (Je to asi tak: lepší je budovat fungující kapitalismus než lít do sportu peníze vykradené ze státních bank a prostřednictvím hokeje a fotbalu si léčit národní komplexy.)
  2. Po krachu reklamní kampaně „pití s ocasem zahájila Karlovarská Becherovka další kolo propagace likéru Rapid. Dovídáme se tedy, že rapid je otevřený, společenský, lidský a lepší. (Lepší než co? Lepší než fernet, o němž víme jen to, že je hořký? O fernetu sice víme málo, ale o to více ho pijeme. Rapid-fernet 0:2)
  3. Bulvární deník Blesk zveřejnil zprávu o tom, že saúdskoarabský král Fahd si za peníze vydané českými motoristy na naftu a benzin postavil bazén pro koně. (Švýcarská společnost Ringier, která Blesk vydává, by si měla dát pozor na to, co píšou její čeští redaktoři. Jinak by také mohla odtáhnout zpět do země, která žije mimo jiné ze zlatých zubů českých Židů.)
  4. V odpovědi do ankety Co právě čtu řekl Stanislav Gross Lidovým novinám, že má rozečtenou knihu Jak jednat s lidmi od Dalea Carnegieho. (Stejnou knihu čte nejméně tři a půl roku. Nadšeně o ní mluvil už v rozhovoru pro časopis Týden z 23. prosince 1996. Tenhle ministr asi příliš široký rozhled mít nebude.)
  5. Kvůli extrémnímu horku zrušily Mochovské mrazírny tiskovou konferenci. (V zimě nejezte mraženou zeleninu.)
  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).