Menu Zavřít

TACHECÍ ŘEDITELKOU?

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Česká televize

PRAHA – Rada České televize by na svém nadcházejícím zasedání měla projednávat návrh na odvolání ředitele ČT Dušana Chmelíčka. Týdeník EURO získal tuto zprávu z dobře informovaných politických kruhů. Za žhavé kandidátky na obsazení uvolněného křesla označují stejné zdroje bývalou ředitelku televize Prima Kateřinu Fričovou, ale také bývalou tiskovou mluvčí Investiční a Poštovní banky Barboru Tachecí. Ta ovšem minulý pátek v rozhovoru pro týdeník EURO jednoznačně prohlásila, že „je to absurdní .

Devítičlenná rada se sejde už toto úterý odpoledne, podle informací z jejího sekretariátu však program jednání zatím neexistuje. Jeho sestavení má být prvním bodem schůze. Na svém minulém zasedání 21. listopadu přijali členové televizní rady stanovisko, v němž Chmelíčka kritizovali za počínání v kauze Sazka a konstatovali, že stažení reportáže o loterijní společnosti poškodilo pověst České televize.

MMF24

Hlavním zastáncem návrhu na odvolání ředitele Chmelíčka je členka rady Jana Dědečková (delegovaná ODS). Internetový deník Britské listy ale uvádí, že rada je v postoji k odvolání ředitele rozpolcená. Dušan Chmelíček byl minulý pátek nemocný, proto nebylo možné získat jeho stanovisko.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).