Penzion funguje teprve dva roky a všechny prostory jsou stále cítit novotou. Kvalitní dřevěná podlaha, čistě bílá barva na stěnách a masivní nábytek. Hosté mohou využívat společné prostory ve formě plně zařízené kuchyně spojené s obývacím prostorem a jídelním koutem. Zde se také ráno podávají snídaně. Máte chuť na vajíčka se slaninou a čerstvým pečivem? Nebo naopak na palačinky, jogurt s müsli a ovocem? Majitelé vám nachystají vše, na co budete mít chuť. Navíc domácí buchty jsou snad jedny z nejlepších, jaké jsem kdy jedla (doufám babičko, že to teď nečteš).
Rozhodně si musíte zařídit degustaci přímo od majitele Borise Vaculíka. Provede vás téměř 300 let starým sklepem, a když budete mít štěstí jako já, zavede vás do „tajemných komnat“, kam se před lety omylem prokopali a v současnosti zde dělají sabráže.
Jestli jste to sami ještě nezkusili, tak do toho rozhodně jděte. Jen pozor, ať si nic neuděláte! A majitel vám samozřejmě nabídne několik druhů vín jak vlastní výroby, které je mimochodem výborné, tak ze znojemské vinařské oblasti, pro kterou je charakteristický veltlín, sauvignon nebo třeba ryzlink. Posedět poté můžete nahoře v lisovně, kde vám nachystají pohoštění dle vašeho přání.
Co dělat zbytek dne? Můžete jej strávit třeba na zahradě. Za příznivého počasí můžete jen tak polehávat na dece se sklenkou nebo večer něco dobrého ugrilovat. Marinádu na maso si připravte z bylinek, které majitel na zahradě pěstuje. Jídla a pití sice není nikdy dost, ale překonejte se, půjčte si elektrokolo a vyrazte na výlet po okolí.