Menu Zavřít

Tereza Jalůvková: Nu Skin patrně opět míří vzhůru

7. 4. 2014
Autor: ČTK/AP

Index S&P po eskalaci a následném uklidnění ukrajinského konfliktu znovu ukázal historická maxima. Investoři tak mohou s nástupem do nových pozic trochu otálet, existuje však řada příležitostí se značným potenciálem zisku. Jednou z nich je také americká společnost Nu Skin, kde více než osmdesát procent tržeb pochází z Asie.

Společnost se zabývá distribucí a vývojem kosmetiky a výživových doplňků pod značkou Pharmanex. Její akcie za rok 2014 posílily o 250 procent a uzavřely těsně pod hladinou 140 dolarů díky rychlému růstu tržeb a úspěšným uváděním výrobků na trh.

Společnost navíc není zadlužená a generuje volné cash flow, které chce použít na zpětný odkup akcií. Želízkem v ohni je právě vysoký potenciál růstu v Číně, kde však v polovině ledna nastal zásadní problém. Úřady na základě článku v tamních novinách zahájily vyšetřování ohledně možného provozování nelegálního pyramidového schématu a prodeje nelicencovaných produktů.

Akcie společnosti následně propadly pod sedmdesát dolarů a v pásmu do osmdesáti dolarů se držely téměř do konce března. Negativním impulzem byl i výhled tržeb ohlášený při zveřejnění výsledků za čtvrté čtvrtletí právě kvůli nejistému výsledku vyšetřování.

Nicméně na konci března Nu Skin oznámil, že výsledkem vyšetřování je pro společnost prakticky zanedbatelná pokuta a dohoda o nápravných opatřeních upravující přímý prodej, která by však neměla být překážkou. Akcie posílily na 103 dolarů, odkud spadly zpět pod 85 dolarů – lze soudit, že kvůli realizacím zisků v souvislosti s koncem čtvrtletí. Nyní se společnost opět začíná zvedat, a může tak být pro investory zajímavou příležitostí k nákupu.

Autorka je makléřkou J&T Banky

WT100


Čtěte také:

Johan Ståhl: Trh vyžaduje odlišení poctivých firem

  • Našli jste v článku chybu?