Menu se zde mění jednou za pár týdnů a v kuchyni samozřejmě vládnou čerstvé a často sezonní suroviny. Podnik se nezaměřuje na určitou kuchyni, volí cestu rozmanitých delikates z celého světa od knedlíčků dim sum přes hummus až po chobotnici nebo hovězí. Vyberou si zde milovníci masa, mořských plodů a ryb i vegetariáni a vegani. Zní to možná, jako kdyby se snažila restaurace zavděčit všem, což ve většině případů končí velkým gastronomickým průšvihem, ale v tomto případě menu se zhruba dvěma desítkami jídel na jednom listu papíru funguje skutečně dobře.
My jsme ze sekce tapasy/mezze zkusili zmíněné dim sum plněné velmi jemným trhaným kachním masem. Přestože nemá The Bistro michelinské ambice, zdejší úprava masa nám dala vzpomenout na už několik let starý zážitek z La Degustation Boheme Bourgeoise a jejich kachnu doslova se rozpouštějící na jazyku. Příjemným překvapením byl i svěží ceviche nebo smažené krevety ve vlásčitých nudlích kadaif, díky nimž sousto při skousnutí příjemně zapraská. K tomuto chodu samozřejmě nechybí ani jemně pikantní japonská majonéza, s níž doporučujeme šetřit, aby nepřekryla chuť nudlí a krevet. Nezklamala nás ani nasekaná chobotnice s čekankou a zeleným chřestem, vše promíchané s limetkovým dresinkem, nebo veganský hráškový hummus s avokádem. U dezertů je jasnou volbou degustační trio s menšími porcemi každé ze tří nabízených sladkých teček. Set stačí tak akorát pro dva.
Podnik samotný nedoznal v interiéru velkých změn při srovnání se starším Divinem. Prostory jsou členité a umožňují usazení v soukromější atmosféře v suterénu, nebo naopak živějším přízemí. Malá zahrádka ve vnitrobloku překvapí klidem, který člověk pár metrů od mumraje na I. P. Pavlova nečeká. Pokud jde o servis, personál volí spíše přátelskou a osobnější formu obsluhy, což není na škodu, protože vyšší míra formálnosti by sem nezapadla.
The Bistro ? Londýnská 315/71, 120 00 Praha 2 ? t: 273 136 096 ? e: office@bistrolondynska.cz ? www.bistrolondynska.cz