Menu Zavřít

Továrna uzavřena

1. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Philip Morris

CIF24

Tabáková společnost Philip Morris ČR zavře na konci srpna výrobní část podniku ve Strážnici a veškeré výrobní aktivity přenese do Kutné Hory. Největší tuzemský prodejce cigaret se snaží reagovat na měnící se podmínky českého trhu, uzavření strážnického podniku by firmě mělo napomoci ke zvýšení konkurenceschopnosti ve výrobě.
Reorganizace se má týkat 36 zaměstnanců, přibližně patnácti z nich firma nabídne pracovní příležitost v hlavním závodě. Propuštění mohou využít poradenství mateřského podniku při hledání nové práce. Konsolidace výroby včetně výloh na sociální program vyjde na 52,5 milionu korun. Strážnické prostory hodlá Philip Morris nadále využívat ke svým aktivitám.
Loňské konsolidované tržby, jež vycházejí z konsolidovaných finančních výnosů Philip Morris ČR a jeho dceřiné společnosti Philip Morris Slovakia, se snížily o 14,9 procenta na deset miliard korun - navzdory nárůstu odbytu o 1,1 procenta. Tržby klesaly především kvůli zvýšenému podílu levných značek na celkových prodejích firmy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).