Menu Zavřít

Trendový postup

5. 9. 2008
Autor: Euro.cz

Kraj Vysočina

WT100

Celkem 9 milionů korun ročně ušetří kraj Vysočina za telefonní poplatky díky projektu optimalizace koordinovaného společností ANDERSON Consulting.
Kraj jako právní subjekt a zřizovatel svých organizací vypsal dvě veřejné zakázky. První se týkala výběru nejvhodnějšího mobilního operátora a druhá poskytovatele pevné telefonie. Obě byly vypsány s využitím institutu centrálního zadavatele společně pro Krajský úřad kraje Vysočina a příspěvkové organizace kraje.
Pro oblast pevné telefonie byla vyhodnocena jako nejvýhodnější nabídka GTS Novera, která zajistí nové jednotné podmínky všem téměř 120 krajským organizacím. Poskytovatelem mobilních komunikačních služeb prostřednictvím GSM sítě se stala společnost T-Mobile. „U dnes již plně liberalizovaných telekomunikačních služeb lze při správném nastavení soutěžních parametrů a sjednocení těchto služeb dosáhnout významných úspor nákladů. Díky využití institutu centrálního zadavatele byly v rámci kraje Vysočina zpřístupněny tyto výhodné podmínky i nejmenším zřízeným organizacím,“ uvedl jednatel ANDERSON Consulting Vilém Herman.

  • Našli jste v článku chybu?