Menu Zavřít

Trh s luxusem: hnací silou zůstanou Číňané, brzy se na celosvětových tržbách budou podílet polovinou

15. 11. 2018
Autor: Profimedia.cz

Číňané zůstanou i nadále hnací silou trhu s luxusním zbožím a do roku 2025 se budou na celosvětových tržbách z prodeje luxusního zboží podílet téměř polovinou. Vyplývá to z nejnovější studie konzultační společnosti Bain.

Tržby globálního trhu s luxusním zbožím by se do šesti let měly zvýšit na 365 miliardy eur (8,4 bilionu korun). Kupující z Číny se na této částce budou podílet 46 procenty. Loni měla Čína na prodeji luxusního oblečení, doplňků a kosmetiky třetinový podíl.

V letošním roce Bain očekává zvýšení prodeje luxusního zboží o dvě procenta na 260 miliard eur. Tento údaj nezahrnuje luxusní umění, design a vybavení. Včetně těchto položek se tržby zvýší o pět procent na 1,2 bilionu eur.


Ulice Na Příkopě je 19. nejdražší nákupní ulicí světa. Jedničkou se stala hongkongská Causeway Bay

 Ulice Na Příkopě


V letošní roce se má prodej luxusního zboží v Číně zvýšit o 18 procent na 23 miliardy eur. Největšími trhy zůstanou Evropa a Amerika, zde ale bude prodej stagnovat kvůli silným měnám. V Evropě mají tržby činit 84 miliard eur a v Americe 80 miliard eur.

EBF24

Bain podle partnerky firmy Claudie D'Arpiziové na současném trhu identifikovala pět různých generací spotřebitelů. Od narozených před rokem 1945, kteří utrácejí spíše za zážitky, jako umění a design, po současné náctileté, kteří preferují běžné oblečení, jako drahé tenisky. To je příležitost pro jednotlivé značky, které si mohou vybrat svoji skupinu zákazníků, a také podle D'Arpiziové důvod, proč Bain věří, že by trh mohl růst ročně o tři až pět procent.

Přečtěte si také:

Lidé loni utratili za luxus 30,8 bilionu. Zájem roste i v Česku

Nejdražší apartmány světa

Superjachty aneb Tři důvody proč konečně zbohatnout

Další dubajský primát. Hotel Gevora je s 356 metry nejvyšší na světě

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).