Menu Zavřít

TŘICETILETÝ MANAŽER

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Škoda Plzeň

Novým šéfem plzeňské Škodovky s největší pravděpodobností bude od počátku příštího roku generální ředitel Janky Radotín Martin Roman. Prozatím byl dozorčí radou ve čtvrtek 16. prosince zvolen do představenstva. Rada rovněž doporučila, aby se předsedou představenstva a generálním ředitelem Škody Plzeň stal právě Roman, a nahradil tak v této funkci Jiřího Hlavicu. Představenstvo má o změnách rozhodovat na mimořádné valné hromadě 20. prosince. Z představenstva byli o dvoláni Miroslav Doležel, Václav Lobovský a Jan Musil, kromě Romana je nahradí ještě personální ředitel podniku Michal Kraus.

EBF24

Hlavica zatím zůstal v představenstvu Škody. „Chtěl bych, aby v podniku i nadále působil jako místopředseda představenstva a provozní ředitel, zdůraznil Roman.

Teprve třicetiletý Martin Roman nastoupil po absolvování Právnické fakulty Univerzity Karlovy a univerzity v Heidelbergu v roce 1993 jako ředitel prodeje firmy Wolf Bergstrasse ČR. O rok později usedl do křesla generálního ředitele vý robce vzduchotechniky Janka Radotín. Podnik restrukturalizoval a tento proces byl završen vstupem strategického partnera, americké firmy Lennox v roce 1998.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).