Menu Zavřít

Třicítka za rok

31. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Volksbank

Volksbank CZ otevřela v libereckém Kauflandu jubilejní třicátý VolksbankShop. Banka byla v tuzemsku prvním ústavem, jenž začal zřizovat bankovní kiosky v supermarketech. První byl uveden do provozu v Brně-Židenicích dne 7. září 2006. „Volksbank za rok od zahájení nové koncepce ,shopů' zvýšila počet prodejních míst o téměř 200 procent na celkových 53,“ komentoval rozvoj prodejní sítě ředitel marketingu Volksbank CZ Petr Žibřid.
„Naším prvořadým cílem je nabídnout klientům co nejdosažitelnější servis služeb. U klientů se s velmi kladnou odezvou setkala především rozšířená provozní doba od osmi do dvaceti hodin po sedm dní v týdnu. Klienti kiosků tvoří více než deset procent retailové klientely banky,“ dodal Žibřid.
Koncept VolksbankShopů byl vyvinut v ČR a speciálně pro místní trh. V případě kladné odezvy plánuje skupina Volksbank realizaci modelu také v zemích, jako jsou Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko či Rumunsko. Volksbank CZ je ve střední Evropě první bankou, jež s konkrétním retailovým obchodníkem rozběhla takový projekt.

KL24

GRAF
Nestejně hustá síť
Počet bankovních poboček v ČR
Česká spořitelna 637
Komerční banka 380
ČSOB 220
GE Money 210
Raiffeisenbank + eBanka 100
HVB Bank + Živnostenská banka 65
Volksbank 53
Bawag 16
Citibank 9
Zdroj: banky, Volksbank

  • Našli jste v článku chybu?