Menu Zavřít

Týden ticha za Angel

5. 2. 2010
Autor: Euro.cz

Gastronomie

Jedna z nejkvalitnějších pražských restaurací Angel, oblíbená zejména byznysmeny, uzavřela svoji historii. Společnost Asia Kolkovna, která podnik provozovala, se rozhodla změnit koncept podniku. Jednatel Ľubomír Mikuš vidí hlavní důvod v nedostatečné rentabilitě. Označme to za další důkaz „pražského paradoxu“ – autentické surovinové vstupy a precizní techniky jejich úpravy (Angel se specializoval na kuchyně jihovýchodní Asie) nejsou dosud přiměřeně oceňovány ani náročnějšími zákazníky.
Již v pátek 12. února však na místě Angelu plánuje Asia Kolkovna otevřít podnik ve stylu francouzského bistra. Ponese název Céleste Bistrot, odkazující na luxusní sesterskou restauraci Céleste v Tančícím domě. Kuchyně Céleste Bistrot se opře o čerstvé ryby, mořské plody, zeleninu a francouzské speciality i vína. „Osmdesát procent surovin včetně zeleniny si sami dovážíme z Francie bez zprostředkovatelské spolupráce velkodovozců,“ uvedl Mikuš. To restauraci dovolí i v extrémně exponované lokalitě Starého Města, kde se podnik nachází, mírně snížit cenovou hladinu bez dopadů na špičkovou kvalitu.
Šéfkuchařem restaurace se stane Martin Hnilička. Doposud působil v Céleste jako spolupracovník tamějšího šéfa kuchyně Gwendala LeRuyeta, proslulého léty zkušeností v evropských michelinovských podnicích i díky nynějšímu pražskému angažmá. LeRuyet bude v rámci skupiny nad Céleste Bistrot vykonávat supervizi.

  • Našli jste v článku chybu?