Menu Zavřít

Týden v technice: mobil s projektorem, SMS ze zahraničí zlevní

27. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Samsung představil mobilní telefon s projektorem. Kromě Windows 7 chystá Microsoft i další verzi operačního systému. Textové zprávy ze zahraniční zlevní v půlce prázdnin. AVG představuje nový software proti nebezpečí z internetu.

Autor: Martin Siebert

Nový Samsung s vestavěným projektorem

Projektor v mobilním telefonu může podnikateli zvládnout nečekanou prezentaci před klienty. Samsung GT-i7410 má vestavěný projektor, který nabídne obraz o úhlopříčce více než metr. Telefon se přitom velikostí nevymyká průměru telefonů s dotykovým displejem a podle předběžných výsledků udrží baterie projektor promítat třeba i celovečerní film. Přístroj s klasickými rozměry dokáže nahradit rozměrný projektor, na klienty může zapůsobit i fakt, že prezentace probíhá rovnou z mobilu, což je nyní žhavá novinka.

Telefon má 5 Mpix fotoaparát a podporuje rychlé datové přenosy. Cena zatím nebyla stanovena, ale jisté je, že se nebude příliš vymykat zavedenému průměru. Podnikatelé se mohou těšit na novou exkluzivní hračku, které jim bude pomáhat v především práci neobvyklou formou.

EBF24

Chystají se Windows 8 Nový operační systém Windows 7 je čerstvou novinkou a nyní po veřejném testování míří jeho příprava do cíle. Společnost Microsoft už teď začíná s preprodukcí dalšího nového operačního systému s pracovním názvem Windows 8. Zaznamenáváme tedy návrat ke klasickému číselnému označování systémů? Microsoft sice započal s vývojem operačního systému, ovšem jde zatím pouze o pracovní název vycházející z Windows 7. Název Windows 8 bude pravděpodobně změněn. Microsoft už prý dává dohromady vývojářský tým a hledá spolupracovníky, kteří by do vývoje přinesli nový impuls. Systém Windows 7 by se měl na trhu objevit na přelomu tohoto a příštího roku. Na obou systémech se tedy bude nějakou dobu pracovat zároveň. SMS ze zahraničí zlevní Od července tohoto ruku začne konečně platit nová regulace cen posílání textových zpráv ze zahraničí v rámci EU. Cena jedné zprávy by neměla podle nových regulačních pravidel přesáhnout 11 eurocentů bez DPH. Za aktuálního kurzu by tedy měli Češi zaplatit maximálně asi tři koruny, respektive 3,50 Kč s DPH. Zatím chtějí čeští operátoři za poslání SMS ze zahraničí osm až deset korun, což je mírně nad průměrem EU. Nová pravidla začnou platit od 1. července tohoto roku, tedy přesně v půlce prázdnin a v době dovolených. Europoslanci také schválili nové cenové stropy za volání a datové přenosy ze zemí EU. Cena za minutu hovoru by neměla přesáhnout 0,43 eura bez DPH (11,60 Kč) a u příchozího 0,19 eura (přes pět korun). Nyní je maximální cena hovoru omezena na 46 eurocentů, tedy 12 korun a 40 haléřů. Další postupné snižování bude následovat v následujících letech: od července 2010 se bude platit nejvýše 0,39 eura za minutu odchozího hovoru a 0,15 eura za příchozí hovory a o rok později nejvýše 0,35 eura za odchozí a 0,11 eura za příchozí hovor. AVG představuje LinkScanner

Společnost AVG Technologies uvolnila ke stažení zdarma produkt AVG LinkScanner. Software v reálném čase chrání před náhodnými, skrytými i krátkodobými hrozbami na internetu, kde je každý den infikováno kolem dvou milionů stránek. AVG LinkScanner používá cílenou analýzu pro výsledky vyhledávání přes Google, Yahoo! a MSN. Při jejich použití zobrazí hodnocení bezpečnosti všech výsledků a navíc kontroluje i záložky a linky v krátkých chatových zprávách i e-mailech. Produkt je nyní k dispozici v angličtině a od poloviny května bude dostupný v dalších 13 jazycích, samozřejmě i v češtině.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).