Menu Zavřít

Týdeník Profit 45: České značky

5. 11. 2010
Autor: profit

České značky, toť téma nového čísla týdeníku Profit, který naleznete již od pondělí na stáncích. Budete se moci dočíst například o slavných českých značkách, o tom, jak Škodovky dobývají Čínu a Profit nabídne i speciál o povinném ručení.

Foto: Profit

Rozhovor: Ivan Drbohlav

Ryze český obchodní řetězec Mountfield prosperuje i vedle nadnárodních řetězců. Příběh firmy Mountfield je asi zhmotněním snu každého podnikatele. Firma vznikla v porevoluční euforii již v roce 1991. Spoluzakladatel a dodnes majoritní vlastník Ivan Drbohlav ji rozjížděl v přebudované garáži.

Příběh úspěchu: Student Agency

Dodnes je největší jazykovou cestovní agenturou v České i Slovenské republice a největším prodejcem letenek. Společnost vznikla v roce 1993 původně pod jménem jejího zakladatele a jednatele Radima Jančury, pod současným názvem působí až od roku 1996. V roce 2006 se stala dokonce čtvrtou nejobdivovanější firmou v České republice.

Speciál: Povinné ručení

Letos poprvé některé pojišťovny přišly se zásadními novinkami, kdy povinné ručení přestává být jen jakousi nutnou daní a stává se službou i pro pojištěného. Více přinese příští vydaní nového Profitu.

CIF24

Cestování: Klagenfurt

Hlavní město Korutan leží u jezera Woerthersee a vlastní tak největší jezerní koupaliště v Evropě. Na podzim láká hlavně k procházkám po Starém městě. Z památek lze vyzdvihnout nádhernou starou radnici, jež stojí na rohu Starého náměstí, lemovaného ukázkovými měšťanskými domy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).