Menu Zavřít

UHELNÁ NEUMÍ UZENÉ

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Bilbo

MOST (ČTK) – Konkurs na majetek společnosti Bilbo, významného výrobce uzenin a masných produktů, který vlastní Mostecká uhelná společnost, prohlásil Krajský soud v Ústí nad Labem. Potvrdil to správce konkursní podstaty společnosti Zdeněk Růžek s tím, že cílem řízení je zachování výroby podniku a pokračující spolupráce s dodavateli i odběrateli.

WT100

„V souladu se zákonem o konkursu a vyrovnání budou nové pohledávky dodavatelů i odběratelů Bilba v průběhu konkursu plně pokryty, řekl Růžek. Dodal, že podnik by měl být připraven k prodeji případnému investorovi. Hlavní akcionář, Mostecká uhelná společnost, se na sklonku loňského roku snažil vyhnout konkursu Bilba návrhem na vyrovnání s věřiteli. Těžební společnost přitom tvrdila, že se výrobce dostal do těžké situace především vinou nedostatku vepřového masa na trhu.

Zpracovatelský a výrobní komplex Bilbo se 180 zaměstnanci, který vznikl na zelené louce nákladem 220 milionů korun, zahájil provoz v lednu 1997. Firma vykázala loni k 31. srpnu ztrátu 17,5 milionu korun. V roce 1999 hospodařila s čistým ziskem 10,246 milionu při tržbách 334,6 milionu korun. Základní jmění společnosti činí 6,48 milionu korun. Mostecká uhelná má v Bilbu 72,45 procenta akcií, zbývající akcie drží dvě fyzické osoby.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).