Menu Zavřít

ÚPADEK S OTAZNÍKEM

26. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Královopolská

BRNO (ČTK) – Olomoucký vrchní soud zrušil v pondělí 4. září konkurs na brněnské strojírny Královopolská. Řízení společnosti se tak prozatím vrací do rukou představenstva v čele s předsedou Milanem Radou. Do úpadku poslala Královopolskou soudkyně Hana Hrstková z brněnského obchodního soudu v únoru letošního roku.

CIF24

Další vývoj v Královopolské bude záležet na Krajském obchodním soudu, ze zákona se konkursní řízení vrací zpět soudci, který o něm rozhodoval v první instanci. Vrchní soud původní rozhodnutí zrušil jen kvůli formálním chybám a nezkoumal přitom, zda podnik vykazuje znaky úpadku. Konkurs na Královopolskou tedy není ani zdaleka definitivně zažehnán a může být prohlášen znovu.

Brněnské strojírny se měly stát ukázkovým příkladem restrukturalizace vedené Fondem národního majetku a managementem podniku. Byl připraven proces oddlužení (u brněnského soudu ležel návrh od loňského června), rozjednány zakázky a finance na výrobu. Následovat měl vstup strategického partnera. Záměry však překazilo vyhlášení konkursu, proti němuž se vedení podniku odvolalo. (Komentář na straně 11.)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).