Menu Zavřít

Úspěšné v Evropě i Číně. Volvo zvýšilo zisk o pětinu na 18,5 miliardy

20. 7. 2017
Autor: Volvo Cars

Provozní zisk švédské automobilky Volvo Car Group se v prvním pololetí meziročně zvýšil o 21 procent na 6,8 miliardy švédských korun (18,5 miliardy českých korun). Pomohl vyšší obrat na evropském a čínském trhu. Firma dodala, že letošní prodej by mohl být rekordní.

V prvním pololetí automobilka prodala 277 641 vozů, což je meziročně o 8,2 procenta více. Tržby jedné z největších švédských firem podle obratu vzrostly na 99,1 miliardy švédských korun (téměř 270 miliard českých korun) z 84,2 miliardy o rok dříve.

Automobilku od roku 2010 vlastní čínská společnost Zhejian Geely Holding Group. Volvo konkuruje novými modely větším rivalům jako jsou německé firmy BMW a Mercedes-Benz. Do několika let chce Volvo ročně prodávat 800 tisíc aut, uvedla agentura Reuters. Loni automobilka prodala rekordních 534 332 vozů, o 6,2 procenta více než v roce 2015.

EBF24

Horší výsledky ale Volvo registruje ve Spojených státech, kde prodej v pololetí klesl o sedm procent, hlavně kvůli problémům s logistikou. Podnik v USA zatím nemá továrnu, ale jednu už staví.

Dále čtěte:

General Motors je opět nejhodnotnější automobilkou USA. Tesla oslabila

Konec spalovacích motorů. Volvo bude vyrábět pouze elektrovozy a hybridy


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).