Menu Zavřít

Úspěšně završený tucet

9. 7. 2003
Autor: Euro.cz

Petr Kříž

CIF24

PRAHA (tpk) – Partnerem v oddělení auditorských a poradenských služeb pro podnikání společnosti PricewaterhouseCoopers byl začátkem července jmenován Petr Kříž (40). Na starosti bude mít poskytování služeb bankám a dalším finančním institucím.
Kříž působí ve společnosti PricewaterhouseCoopers (do roku 1998 Price Waterhouse) již dvanáct let a věnuje se především účetnictví finančních nástrojů, Mezinárodním standardům finančního výkaznictví (IFRS) a českým účetním a auditorským předpisům a jejich harmonizaci s mezinárodními standardy IFRS/IAS a směrnicemi Evropské unie.
Absolvoval Obchodní fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze. V roce 2001 se stal prezidentem Komory auditorů ČR, je členem britské Asociace certifikovaných účetních (ACCA) a americké Asociace certifikovaných vyšetřovatelů hospodářských podvodů (ACFE). Kříž je rovněž členem poradní komise ministra financí pro další rozvoj účetnictví a auditu a reprezentuje komoru auditorů v radě Evropské federace účetních znalců FEE.
Petr Kříž je ženatý, hovoří anglicky, německy a částečně rusky. Ve svém volnu hraje aktivně basketbal a mezi jeho záliby patří také horolezectví, skialpinismus a cestování.

  • Našli jste v článku chybu?