Menu Zavřít

ÚVĚRY ZA SEDMNÁCT MILIARD

15. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Stavební spoření

PRAHA (ČTK) – České stavební spořitelny poskytly v loňském roce více než 132 tisíc úvěrů za bezmála sedmnáct miliard korun. V porovnání s rokem 1999 to představuje nárůst počtu úvěrů (bylo uzavřeno 114 tisíc smluv), ale pokles hodnoty všech úvěrů. V roce 1999 totiž stavební spořitelny poskytly úvěry ze stavebního spoření a překlenovací úvěry za dvacet miliard korun.

ebf - tip - debata

Na českém trhu stavebního spoření působí šest spořitelen, nejvíce smluv uzavřela největší z nich, Českomoravská stavební spořitelna, a to 44 tisíc v hodnotě bezmála šesti miliard. Dvojka na trhu, Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky, poskytla loni zhruba čtyřicet tisíc úvěrů. Z toho bylo 18,5 tisíce nových překlenovacích úvěrů v celkové hodnotě tři a půl miliardy, a 21,5 tisíce úvěrů ze stavebního spoření v objemu 2,1 miliardy korun.

Smlouvu s některou stavební spořitelnou mělo ke konci loňského roku více než tři a půl milionu Čechů, kteří měli naspořeno 110,4 miliardy korun. Celková cílová částka všech smluv překročila 524 miliard. Za první dva měsíce letošního roku uzavřelo smlouvu o stavebním spoření dalších více než 234 tisíc lidí, cílová částka u těchto smluv činí přes 32 miliard korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).