Menu Zavřít

UŽ I ŠPIDLA

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Ministerští poradci

Ministr práce a sociálních věcí Vladimír Špidla, který je současně prvním vicepremiérem vlády a předsedou ČSSD, byl jediným členem kabinetu, který konkrétně neodpověděl na otázky týdeníku EURO, týkající se jmen a činnosti jeho poradců (EURO 25/2001 a 27/2001). Týdeník EURO se proto formou rozkladu odvolal proti tomu, že mu bylo odepřeno poskytnutí informací. Po tomto kroku ministr 29. června zaslal šéfredaktorovi týdeníku EURO Istvánu Lékó následující dopis s přílohou obsahující vyžádané údaje: Vážený pane,
vyhovuji Vašemu Rozkladu proti odmítnutí žádosti o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, doručenému na Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR dne 25. 6. 2001. V příloze dopisu zasílám požadované doplňující údaje, které se týkají poradců působících v aparátu ministerstva. S pozdravem
PhDr. Vladimír Špidla,
1. místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí
Seznam poradců působících v aparátu ministerstva práce a sociálních věcí

JUDr. Vlastimil Šmolcnop

  1. Odborná oblast: Svodná celoresortní problematika, agenda Rady hospodářské a sociální dohody ČR, záležitosti sociálního dialogu.
  2. Vzdělání: Právnická fakulta Univerzity Karlovy, Praha. Dvouletý postgraduální kurs na Vysoké škole ekonomické, Praha. Dvouletý speciální kurs uhelného hornictví na Vysoké škole báňské, Ostrava.
  3. Praxe: V oboru MPSV 32 let.
  4. Na MPSV zaměstnán na částečný pracovní úvazek 32 hodin týdně.

Mgr. Jana Šilhanová

EBF24

  1. Odborná oblast: Systémy sociálního zabezpečení, zdravotní, správní a ústavní právo.
  2. Vzdělání: Studium v Holandsku na univerzitě v Utrechtu ukončené titulem Mr., srovnatelným s titulem magistr práv. V současné době kurs politologie, zaměřený na mezinárodní vztahy a evropskou integraci.
  3. Praxe: Po roce 1989 překladatelka a tlumočnice. Do ČR se vrátila z Holandska jako redaktorka česko–holandského EMP Evropské a mezinárodní právo a působila jako poradce výboru PSP pro sociální politiku a zdravotnictví, zejména v otázkách EU, práv pacientů, organizace veřejného zdravotního pojištění a vývoje těchto oblastí v evropském kontextu. V současné době je ředitelkou mezinárodního odboru ministerstva zdravotnictví, jehož úkolem je především příprava na vstup do EU a zařazení do zapojení do dalších mezinárodních sítí a organizací v oblasti zdravotní péče, jakož i bilaterální spolupráce, např. s Holandskem, Rakouskem, SRN a Francií.
  4. Na MPSV je zaměstnána na částečný úvazek 10 hodin týdně.

Mgr. Martin Kovář, Ph.D

  1. Odborná oblast: Zdravotně–sociální problematika, agenda sociální politiky se specializací na problematiku občanů se zdravotním postižením.
  2. Vzdělání: Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, Praha.
  3. Praxe: Učitel na gymnáziu.
  4. Na MPSV je zaměstnán na částečný pracovní úvazek 20 hodin týdně.

MUDr. Jana Gavlasová

  1. Odborná oblast: Zdravotnictví, realizace práv zdravotně postižených.
  2. Vzdělání: Vysoká škola – lékařská fakulta. Specializační atestace II. stupně.
  3. Praxe: 23 let v oboru, PSP ČR – dva roky.
  4. Na MPSV je zaměstnána na částečný pracovní úvazek 20 hodin týdně.
  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).