Menu Zavřít

V Rusku dobojováno

15. 2. 2008
Autor: Euro.cz

PPF

CIF24

Finanční skupina PPF si může oddechnout. Moskevský arbitrážní soud totiž zamítl žalobu pojišťovny Ingosstrach proti kyperské společnosti Durbe ze skupiny PPF Investments. Soud neuznal za neplatnou transakci, jejímž prostřednictvím získala firma Durbe kontrolu nad osmatřiceti procenty akcií Ingosstrachu. Durbe prý potřebovala k obchodu nejprve získat povolení ruského dohledu nad pojišťovnami, tvrdil Ingosstrach.
Podle soudu však nemají žádné ruské úřady pravomoc dohlížet nebo schvalovat transakce, které se uskuteční v zahraničí mezi společnostmi registrovanými mimo území Ruské federace. „Žaloba Ingosstrachu proti svému minoritnímu akcionáři znovu dokazuje, že skupině PPF Investments je opakovaně upíráno právo řádně se podílet na správě a rozvoji společnosti, kterou spoluvlastní,“ uvedl mediální zástupce PPF Jan Piskáček
Majoritním vlastníkem Ingosstrachu je společnost Bazovyj Element. Vstupem do ruské pojišťovny se tak PPF českého miliardáře Petra Kellnera dostala do sporu s ruským podnikatelem Olegem Děripaskou, jenž vlastní Bazovyj Element a stojí za žalobou proti PPF.
„Doufáme, že odmítnutí žaloby uzavře kapitolu boje managementu proti minoritním akcionářům a vedení společnosti začne pracovat v zájmu všech akcionářů pojišťovny, nejen majoritního akcionáře - společnosti Bazel,“ poznamenal Piskáček.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).