Menu Zavřít

Valašské Meziříčí finišuje studii obchvatu

25. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Plánovaný silniční obchvat Valašského Meziříčí začíná získávat konkrétní podobu. Město nyní společně s Ředitelstvím silnic a dálnic, které bude jeho investorem, dokončuje technickou studii plánované dopravní trasy

Pokusí se do něj také prosadit několik změn,především pak nutný silniční nájezd v místní části Poličná. Informovalo tom mluvčí radnice Josef Beneš.

Obchvat na silnici I/57 z Valašského Meziříčí do Vsetína by mělodklonit osobní i nákladní dopravu, která dosud vede jeho centrem.Podle původního plánu Ředitelství silnic a dálnic měla stavba začít ažv roce 2017, Valašské Meziříčí však loni uvolnilo peníze na rychlejšívyhotovení studie. Ta by měla být dokončena nejpozději v květnu. Stavbaobchvatu by se díky tomu měla uspíšit zhruba o dva roky.

KL24

Pro město je nyní klíčová otázka silničního nájezdu v Poličné. „Nájezdmůže městu značně odlehčit tím, že svede dopravu ve směru do Vsetína,Rožnova pod Radhoštěm a Hranic na hlavní komunikaci,“ uvedl starostaValašského Meziříčí Jiří Částečka. Podle současných evropských noremale jednotlivé sjezdy od sebe musejí být vzdáleny nejméně dvakilometry, což ten v Poličné nesplňuje.

Stavba obchvatu, který povede od areálu chemičky Deza až po obec Jarcová, si podle předběžných odhadů vyžádá náklady zhruba sedm miliard korun. Nejnákladnějšíby měly být přemostění řeky Bečvy u Jarcové, mimoúrovňové křižovatkya stavba protipovodňových hrází.

  • Našli jste v článku chybu?