Menu Zavřít

VELKOPRODUCENT KOMERCE

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

United News - Carlton

Britské mediální společnosti Carlton Communications a United News & Media se dohodly na sloučení za 7,8 miliardy liber (asi 12,6 miliardy USD). Na jejím základě vznikne největší komerční producent televizních pořadů ve Velké Británii, jak informovala agentura Reuters.

„Spojením naší činnosti bude posílena (nezávislá televize) Itv a přispěje to k úspěchu digitální televize šířené pozemním signálem a k podpoře základní televizní produkce, prohlásil předseda společnosti Carlton Michael Green. Nová skupin a však ještě může narazit na odpor protimonopolního úřadu.

CIF24

Šéf Carltonu se stane zároveň předsedou společného uskupení, zatímco výkonný ředitel firmy United News Clive Hollick si svou pozici udrží i v novém subjektu. Oba podniky dosáhly ve finančním roce 1998/1999 předběžných výnosů kolem čtyř miliard liber, plánovaná fúze by jim měla přinést zhruba čtyřicetimilionovou úsporu. Akcionářům Carltonu bude patřit ve fúzi majorita (52 procent), zbytek připadne vlastníkům cenných papírů druhé společnosti.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).