Menu Zavřít

Venuta končí

6. 6. 2008
Autor: Euro.cz

Pojišťovna UNIQA

CIF24

Marek Venuta (64), šéf Pojišťovny UNIQA, po patnácti letech končí ve funkci. Novým generálním ředitelem pojišťovny se od 1. července stane dosavadní finanční ředitel Martin Žáček (42). Na post místopředsedy představenstva nastupuje obchodní ředitel Zbyněk Veselý. Venuta však v rámci Pojišťovny UNIQA bude i nadále pracovat. Stane se poradcem pro oblast nemocničního pojištění v rámci středoevropského regionu. Týdeníku EURO to potvrdily dobře informované zdroje.
Venuta v čele pojišťovny působí od roku 1993, kdy se společnost pod názvem Česko-rakouská pojišťovna zakládala. Předtím pracoval téměř dvě desítky let v diplomacii, v letech 1983 až 1988 byl velvyslancem Československa v Rakousku.
Pojišťovna UNIQA, která patří do desítky největších pojišťoven na domácím trhu, vybrala v prvním čtvrtletí na pojistném 1,1 miliardy korun, tedy meziročně o 27 procent více. Koncem roku registrovala více než 430 tisíc smluv, což bylo téměř o 16 procent více než ve stejném období loni. Hlavním akcionářem pojišťovny je s 83 procenty největší rakouská pojišťovací skupina UNIQA, která drží na tamním trhu téměř čtvrtinový podíl. Druhým vlastníkem je Evropská banka pro obnovu a rozvoj.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).