Menu Zavřít

Většina českých řidičů Uberu na Silvestra jezdila: Praha byla dvojkou regionu

7. 1. 2017
Autor: čtk

V Praze se do silvestrovských jízd zapojila většina z více než tisícovky aktivních řidičů Uberu. Z pětice sledovaných měst v regionu se v ní však řidiči dopravovali nejpomaleji. V dojezdové rychlosti a počtu zapojených řidičů na Silvestra jasně zvítězila Varšava.

„Silvestr je pro Uber rozhodně nejrušnějším dnem v roce,“ sdělil serveru Euro.cz Tomáš Peťovský, generální ředitel Uberu pro Česko a Slovensko. Řidiči podle Peťovského silvestrovskou noc vnímají jako příležitost získat dobrý příjem navíc.

V Praze se do silvestrovských jízd podle společnosti zapojila většina (722) z celkových 1100 aktivních řidičů. Hlavní město Česka bylo zároveň druhým městem s největším počtem zapojených řidičů v pětici sledovaných metropolí regionu (Praha, Varšava, Bratislava, Vídeň a Tallinn).

Dorazili za pět dvanáct…
Město Počet cestujících
Varšava 203
Praha 126
Vídeň 70
Talin 37
Bratislava 23

V počtu cestujících, kteří na Silvestra do vytoužené destinace dorazili za pět minut dvanáct, vede rovněž Varšava

Zdroj: Uber

Prvenství si odnesla polská metropole Varšava, kde rovněž řidiči Uberu jezdili k zákazníkům nejrychleji. Průměrný dojezdový čas Uberu tam činil 3,42 minuty. Rychleji než v Praze (4,28 minuty) se na místo určení řidiči Uberu dostavili i v Bratislavě (3,69 minuty) nebo ve Vídni (4,2 minuty).


Přečtěte si, jak je na tom Praha v oblasti sdílení ubytování:

Do Prahy přijel „sdílet“ ubytování milion lidí. Magistrát s řešením vyčkává

I zimní a zasněžená Praha nabídne kulturní zážitky.


Poláci byli na Silvestra rovněž nejvíce solidární. Možnost sdílet cenu jízdného ve Varšavě 31. ledna využilo 133 lidí. V Praze to bylo 36 a v Bratislavě pouze 4.

Praha se podle Uberu může z pětice měst pyšnit rekordem v počtu jízd absolvovaných jedním cestujícím. Jediný cestující jich na Silvestra v Praze absolvoval 9. Ve Varšavě a Vídni to bylo 6 a v Tallinnu a Bratislavě pak jen 4.

V Praze Uber na Silvestra uskutečnil bez bližšího upřesnění tisíce jízd. Společnost počty globálních jízd nezveřejňuje. Podle spekulací zahraničních médií by ale celkový počet jízd Uberu z letošních novoročních oslav mohl dosáhnout 15 milionů.

CIF24


Dostane Uber v hlavním městě Česka zelenou? Čtěte dále:

První malý úspěch Uberu: zákon o taxislužbě

Protest pražských taxikářů


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).