Menu Zavřít

Viadrus s litinovými radiátory dobývá Afriku

29. 4. 2009
Autor: Euro.cz

V Severní Africe roste zájem o litinové radiátory z Bohumína. Závod VIADRUS, který je jedním z nejdůležitějších závodů společnosti ŽDB GROUP a.s, patřící do finanční a investiční skupiny KKCG, letos zvyšuje export radiátorů do Alžírska, Tuniska a Maroka. Za první čtvrtletí se zvýšily tržby za vývoz radiátorů do těchto zemí o 12,4 milionu korun.

Autor: Martin Siebert

„Důvodem zvýšeného zájmu o litinové radiátory v těchto zemích je jejich kvalita a vzrůstající kladnéreference. Nejvíce radiátorů jsme za první čtvrtletí dodali do Alžírska a Tuniska – za více než 15 milionů korun, radiátorytéměř za dva miliony korun směřovaly do Maroka,“ říká ředitel závodu Roman Boczek s tím, že do zemíseverní Afriky začal bohumínský závod dodávat před více než deseti lety.

Doprava do zemí severní Afriky je náročná. V Bohumíně jsou radiátory naloženy do přepravníchkontejnerů a po železnici, nebo silnici směřují do německých přístavů Hamburg a Bremerhaven, poté jsou lodípřepraveny do cílových přístavů Alžír nebo Tunis, odkud nákladními auty směřují k cílovým odběratelům.

V loňském roce VIADRUS prodal téměř 1,6 milionu radiátorových článků za více než 227 milionů korun. Pres80 procent produkce techto radiátoru smerovaly na zahranicní trhy a nejprodávanejším typem byly radiátoryTERMO.

Radiátory z Bohumína směřují zatím v roce 2009 nejvíce právě do Alžíru, Tuniska a do České republiky. „Podstatné zvýšení prodeje litinových radiátorů jsme zaznamenali v letošním roce také do Jordánska, kam jsmeběhem prvního čtvrtletí dodali radiátory typu TERMO za téměř 3,5 milionů korun. Důležitým faktoremzvyšujícího se prodeje radiátorů je stále rostoucí preference naší značky především v důsledku vysoké kvalitylitiny,“ doplňuje ředitel závodu Roman Boczek.

EBF24

Litinové radiátory z bohumínského závodu jsou v České republice umístěny na řadě prestižních míst a tonapříklad v Praze v Národním divadle, na Pražském hradě, ve Slezském divadle Opava, v zámku Litomyšl,v ostravském divadle Antonína Dvořáka, ostravské ČEZ Aréně nebo Fakultní nemocnici s poliklinikou vOstravě-Porubě.

Ve dnech 31.3. – 4.4. 2009 proběhla na výstavišti Incheba v Bratislavě výstava racionálního využívání energie –Racioenergia 2009, na které se VIADRUS tradicně prezentoval vlastní expozicí. Vystavované radiátoryBOHEMIA získaly Čestné uznání poroty v soutěži o nejlepší exponát.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).