Menu Zavřít

Více prostoru, více elektroniky

17. 12. 2004
Autor: Euro.cz

Volkswagen

PRAHA (tpk) - Dva nové modely uvede značka Volkswagen na trh počátkem příštího roku. Za pomoci šesté generace VW Passat a Golfu Plus, jejichž podobu nedávno představila, se hodlá opět dostat na pozici hlavní značky koncernu i co se týče zisku.
Automobilka z Wolfsburgu v současné době jistotou neoplývá. U hlavního modelu Golf se letos nepodaří splnit předpokládaný roční prodej ve výši šesti set tisíc vozů, přestože ho výrobce po celý rok nabízí zvýhodněně s klimatizací zdarma. Golf by si letos mělo koupit kolem 530 tisíc zákazníků, jak uvedla automobilka minulý týden. U Golfu Plus proto snížila odhady pro příští rok ze 150 na sto tisíc prodaných vozů. Golf Plus obohatí nabídku výrobce v segmentu velkoprostorových vozů, a pokud jde o velikost, zařadí se pod VW Touran. Jeho přednostmi má být především prostorný a variabilní interiér. Zadní sedadla se dají posunout až o šestnáct centimetrů a ve voze je přes čtyřicet různých přihrádek včetně dvojitého dna zavazadlového prostoru, jehož koncept převzal Volkswagen od sesterského Seatu Altea. V příplatkové výbavě je k dispozici mimo jiné přehrávač DVD. Na českém trhu by se měl objevit na jaře.
Předchozích generací Volkswagenu Passat se prodalo přes třináct milionů exemplářů, takže velká očekávání spojená s novým modelem jsou na místě. Kromě obligátního zvětšení prostoru uvnitř kabiny Passat dostane spoustu technických specialit. Sériově do něj bude montována elektronická parkovací brzda, dveřní zámky se neovládají pomocí klíčů, motor se spouští tlačítkem na palubní desce a v nabídce bude i tempomat udržující dvouvteřinový odstup od vpředu jedoucích vozidel. Šestá generace Volkswagenu Passat se v tuzemsku začne prodávat v dubnu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).