Menu Zavřít

Vítkův vysočanský komplex: Kolben Park se začne stavět v roce 2020

23. 3. 2018
Autor: čtk

Bývalý průmyslový areál v Praze přilákal dalšího developera: miliardáře Radovana Vítka. Projekt Kolben Park by se měl začít stavět za dva roky.

Průmyslové brownfieldy pražských Vysočan jsou aktuálně jednou z nejvyhledávanějších developerských lokalit. Trochu stranou zatím zůstávala CPI Radovana Vítka. Ta však nyní rozjíždí přípravy výstavby na jednom z největších pozemků po bývalé Kolbence mezi ulicí Kolbenova a železniční tratí směrem na Nymburk.

„Projekt Kolben Park ve Vysočanech je aktuálně ve fázi zpracovávání architektonicko-urbanistické studie. Navrhujeme zde převážně bytovou výstavbu, doplněnou o administrativní a retailové plochy. Územní plán zde umožňuje kapacitu zhruba 88 tisíc metrů čtverečních hrubé podlahové plochy,“ popsal mluvčí CPI Jan Burian.


Čtěte o dalším pražském projektu Radovana Vítka:

Realitní magnát Vítek promění ruinu u Pražského hradu v luxusní ubytování

 Dům U Kundraticů na pražském Pohořelci


Společnost v uplynulých týdnech odstranila z neudržovaného pozemku náletovou zeleň a provádí zde průzkumné práce. Přesto vzhledem k zdlouhavým povolovacím procesům počítá se začátkem výstavby až v roce 2020. Celý areál by pak měl postupně vznikat sedm až deset let.

KL24

Nedaleko odtud, z opačné strany frekventované Kolbenovy ulice, plánuje stavět například developerská společnost Pankrác Milana Šrejbera. Ta chce strhnout haly po zkrachovalé ČKD Praha DIZ a vybudovat zde bytový komplex. Na místě bývalých bleších trhů zase staví izraelská AFI Europe.

Přečtěte si také:

Miliardář Vítek získal kontrolu nad dostihy v Chuchli. Plánuje investice za stovky milionů

Vítek má Vladimíra. Realitní magnát koupil hotel v Ústí

Estetická chirurgie na sjezdovce: Vítek se vrhá na zdravotnictví

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí


  • Našli jste v článku chybu?