Menu Zavřít

VLAK MANAŽERY NETÁHNE

21. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Manažerský barometr

Více než polovina respondentů Manažerského barometru nejela vlakem Českých drah (ČD) déle než rok, a dokonce pro třetinu z nich je vzpomínka na dopravu drahou starší pěti let. Týdeník EURO položil minulý týden ředitelům firem otázku nepatrně odlišnou od předchozích. Výsledkem jsou zajímavá čísla.

Manažeři, kteří vlakem jezdí, využívají tohoto prostředku především o dovolených a při turistice. „Před pár lety jsem na dovolené jel vlakem po Šumavě a bylo to nádherné. Připadal jsem si jako v pionýrských dobách dopravy s příslušnou dávkou romantiky, říká ředitel. Další dodává: „Nevzpomínám si, kdy jsem přesně zanechal tohoto dobrodružství…

Jsou i tací, které úroveň ČD překvapila. „Jel jsem vlakem před zhruba čtrnácti měsíci a bylo to lepší, než jsem předpokládal, tvrdí jeden z respondentů.

„Docela často jezdím vlakem v zahraničí. Například při cestě expresem z letiště Heathrow na nádraží Paddington v centru Londýna. Pokaždé si přeji, aby se mnou jel pan Schling, nebo kterýkoliv předcházející či následující ministr dopravy. Viděl by hlavně to, kolik lidí je potřeba na prodej jízdenek a vypravení jednoho vlaku, přidává zkušenosti ze zahraničí další respondent.

Jiný porovnává: „Zvykne–li si člověk poměřovat stupeň rozvoje civilizace pražským letištěm, pak má na českém nádraží pocit, že se vrátil o desítky let zpět. Ale vnější vzhled není to jediné v ČD, kde se čas zastavil někdy kolem roku 1950.

CIF24

S nadsázkou komentoval téma tento manažer: „Asi před dvěma lety jsem na jednom malém nádraží vypravoval svého syna na školní výlet. Velmi mne potěšilo, že by tam bylo možné bez jakýchkoli investic znovu natočit film Přednosta stanice a po určitých futuristických úpravách i Ostře sledované vlaky.

  • Našli jste v článku chybu?