Menu Zavřít

Vybírají se ředitelé

25. 3. 2005
Autor: Euro.cz

Na Homolce bude soupeřem Šubrta Šťastný

PRAHA (try, il) - Ministerstvo zdravotnictví připravuje minimálně deset konkurzů na místa ředitelů přímo řízených organizací. Důvodem je skutečnost, že šéfové organizací, pro něž se výběrové řízení chystá, zastávají již svou funkci déle než deset let. První konkurzy se týkají vedoucích postů v pražské Nemocnici Na Homolce (NH) a v Úrazové nemocnici v Brně. Uzávěrka přihlášek byla minulý pátek (25. března). „Chceme zkvalitnit péči těchto zařízení. Netvrdíme ale, že dosud byla řízena špatně,“ říká mluvčí ministerstva Václav Šebor. Komise jmenovaná resortem zdravotnictví plánuje uzavřít první výběrová řízení počátkem dubna.
Očekává se také, že většina dosavadních ředitelů se do konkurzů přihlásí. Týdeník EURO má informaci, že o svou funkci se například bude znovu ucházet současný šéf NH Oldřich Šubrt. Jedním z jeho konkurentů bude i poradce prezidenta Václava Klause Boris Šťastný, vzděláním lékař a člen České lékařské komory.
Svůj současný post chce obhajovat například také ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Milan Šmíd. Uzávěrka přihlášek na vedoucí místo v SÚKL je - stejně jako na ředitele čtyř psychiatrických léčeben - 1. dubna.

  • Našli jste v článku chybu?