Menu Zavřít

Vysoká hra v Polsku

24. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Orco Property Group

CIF24

PRAHA (bor) - V centru Varšavy vyroste více než padesátiposchoďový rezidenční mrakodrap. Jeho výstavbu připravuje developerská společnost Orco Property Group. V útrobách 192 metrů vysoké budovy má vzniknout zhruba 300 bytů. „Varšava je jedním z mála středoevropských měst, kde lze i vzhledem k památkové ochraně mrakodrap postavit. Pokud získáme všechna potřebná povolení podle plánu, budova by mohla být hotova v průběhu roku 2008,“ řekl týdeníku EURO Aleš Vobruba, ředitel Orco Property Group pro ČR.
V místech, kde věž vyroste, dnes stojí objekt s kancelářemi a obchody. Autorem vítězného návrhu podoby mrakodrapu je světoznámý architekt polského původu Daniel Libeskind, který při přípravě projektu oslovil i českou firmu Sipral. Tuzemská společnost, která se specializuje na prosklené konstrukce a obvodové pláště budov, bude soutěžit o dodávku fasády mrakodrapu.
Orco Property Group se zaměřuje na podnikání především ve střední Evropě. V Česku působí od roku 1991. Poslední tuzemskou významnou transakcí skupiny je plánovaná koupě budovy ČSOB Na Poříčí za 800 milionů korun. Smlouva by měla být podepsána v prosinci.

  • Našli jste v článku chybu?