Menu Zavřít

Výstaviště bude mít nové brány a letní kino. Podle opozice jde o Potěmkinovu vesnici

11. 5. 2017
Autor: IPR Praha

Pražské holešovické Výstaviště získá příští rok místo vyhořelého levého křídla Průmyslového paláce provizorní halu. Magistrát také vybuduje nové vstupní brány a za týden začne fungovat v areálu letní kino. Podle zastupitelů TOP 09 ale nechala současná koalice areál dva a půl roku chátrat a současné změny jsou jen Potěmkinovou vesnicí.

„Termín realizace nové vstupní brány je plánován na příští rok a projekt bude stát přibližně 15 milionů korun. Těší mě, že se nám ten prostor konečně podaří propojit s veřejným prostorem a přilehlou Stromovkou,“ uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Praha na vstupní brány vyhlásila architektonickou soutěž ve spolupráci se společností Rozvojové projekty Praha. Hodnotící komise už vybrala vítěze. Stal se jím nakonec autorský tým ve složení Petr Sladký, Martina Novotná, Dominika Otevřelová, Jindra Novotná a Tomáš Křen.

Soutěžilo se o návrh dvou vstupních bran a řešení přilehlých veřejných prostranství. Město zároveň nechá upravit prostory před vstupem do areálu Výstaviště a před Průmyslovým palácem. „Bude tam sjíždějící plot. Když nebudou akce se zpoplatněným vstupem, tak zmizí,“ řekla primátorka. Technicky půjde o tyče v malé vzdálenosti od sebe, které zajedou do chodníku.

Zmizí i reklamy, které lemují současný vstup. Nově budou na dvou sloupech u vchodu. Počítá se také se samoobslužným prodejem vstupenek. Úpravy vstupu mají být hotové příští rok. Změn se má dočkat i vstup směrem do parku Stromovka.


Přečtěte si rozhovor s radním Procházkou, nejen o Výstavišti:

Radní Procházka: Sádrové trpaslíky bychom ve Staroměstské tržnici neradi

Radní  Karel Grabein Procházka


V letošním roce chce magistrát podle radního Karla Grabeina Procházky (ANO) otevřít v areálu Výstaviště griloviště, odstartovat by měla stavba vodního biotopu, vznikne bikrosová dráha nebo park vodních sportů a her. Město už nechalo například zrekonstruovat budovy Lapidária. Podle předsedy představenstva Rozvojových projektů Pavla Klašky se připravuje oprava restaurace Bohemia vlevo od vstupu do areálu. Začala už rekonstrukce budovy divadla Spirála, která byla poničena povodněmi.

WT100

V polovině května se na Výstavišti otevře letní kino. Aby nerušilo okolí, budou si jeho návštěvníci půjčovat sluchátka. Výstaviště zároveň představilo nové logo.

TOP 09, jejíž radní výstaviště dříve spravovali, současné kroky primátorky kritizuje. Jsou podle ní pověstnou Potěmkinovou vesnicí. „Koalice selhala, když areál téměř dva a půl roku nechala chátrat. Kosmetické úpravy jsou to poslední, co Výstaviště potřebuje,“ uvedl předseda zastupitelského klubu strany Václav Novotný.

Dále čtěte:

Praha se pustí do oprav Výstaviště. Skončí Matějská?

Křídlo Průmyslového paláce nahradí provizorní hala za 300 milionů


  • Našli jste v článku chybu?