Menu Zavřít

Vystřelme strašáky do vesmíru

8. 9. 2008
Autor: Euro.cz

Věční levicoví remcalové se snaží náš průmyslový vývoj shazovat na úroveň pravěku.

Zúčtujme se škarohlídy, kteří jsou s odsouzením čehokoli hned hotovi a ve své omezenosti či spíše vypočítavosti předestírají svět jen takový, jaký chtějí, aby byl. Tedy špatný. Nejinak je tomu v případě jejich povrchně přezíravých hodnocení našich technologických dovedností a ambicí.

Věční levicoví remcalové, kteří v životě nevymysleli ani kliku od dveří a namísto šikovných rukou trpí lachtaní nemocí, se předhánějí v odborných postřezích a snaží se náš průmyslový vývoj shazovat na úroveň středověku nebo dokonce pravěku. Jsme prý montovnou a smetištěm Evropy a vše ostatní bylo zpackanou privatizací pohřbeno, snaží se vnutit své účelově zabarvené myšlenky široké veřejnosti a vytlouci z toho vlastní politický kapitál. Je to jako když úskočná kobra zahnaná do úzkých plive okolo sebe jed. Každý soudný člověk však ví, že řada českých firem vyvinula unikátní výrobky, se kterými dobyla slávy v nejprestižnějších chrámech byznysu i vědy.

KL24

Posledním důkazem úspěchů je Evropské centrum jaderného výzkumu CERN, jež takovýmto svatostánkem určitě je, a domácí novátorské firmy sem rozhodně nepřicházejí ke zpovědím ze svých domnělých hříchů. Naopak se podílejí na nejnáročnějších projektech, například budování obřího urychlovače částic pro výzkum vesmíru. A nejsme zase takoví hlupáci, kteří by jenom platili členské poplatky a nechali se odbýt při udělování „odpustků“ ve formě zakázek pro podnikatele. V koeficientu návratnosti, který poměřuje získané dodávky a odevzdané peníze za každou zemi, vztažené vždy k celkovému objemu zakázek a rozpočtu CERN, jsme loni skončili druzí za hostitelským Švýcarskem. Do tajemného hradu v Alpách jsme přitom posílali hlavně elektroniku a nikoli pouze bohapusté trubky.

Otázka vzniku vesmíru, po jejímž zodpovězení lidstvo usilovně pátrá od nepaměti, tak může být dešifrována i díky českým detektorům. A to už je reference jako hrom! Peníze vynakládané na výzkum a vývoj tak nesou zasloužené ovoce a podíl na tom nese i stát. Nedopusťme proto, aby nám rudí či růžoví strašáci vnukli své ďábelské destruktivní ideje, jak se určitě budou opět snažit velkohubými proslovy před nadcházejícími volbami.

  • Našli jste v článku chybu?