Menu Zavřít

WELCH UŽ TO BALÍ

29. 8. 2001
Autor: Euro.cz

General Electric

NEW YORK (FT) – Nejvyšší šéf amerického koncernu General Electric Jack Welch oznámil, že odejde na zasloužený odpočinek již v září. V rozhovoru pro kabelovou televizi CNBC minulý čtvrtek prohlásil, že nebude čekat na konec letošního roku. Jako hlavní důvod uvedl, že ve druhém čtvrtletí se vzhledem k celkovému oslabení konjunktury snížily příjmy společnosti. Divize patřící do GE Capital Services, na které připadá skoro polovina celkových příjmů koncernu, zaznamenaly pokles dokonce o třináct procent.

CIF24

„Nastoupil jsem do funkce ve špatných hospodářských časech a ve špatných také odcházím. Nastalo globální zpomalení, o tom není pochyb, řekl Welch.

Během rozhovoru znovu chválil svého nástupce Jeffa Immelta. Ten bude i poté, co Evropská komise zhatila plány GE na převzetí firmy Honeywell International, usilovat o další akvizice. „Na nich je General Electric budován, uvedl Welch. Tvrdších poznámek na adresu bruselského komisaře Maria Montiho se nejúspěšnější manažer Spojených států (ne–li celého světa) zdržel. „Pořád nemůžeme uvěřit tomu, co se stalo, podotkl Welch.

  • Našli jste v článku chybu?